Mercedes-Benz Sl-Klasse: oliedruk w129

Bouwjaar: 1990, Brandstof: Benzine, Motorcode: 6 cil.

Bij3500t/min valt volgens de meter in de combi, de oliedruk volledig weg. Wanneer je het gas loslaat, springt de wijzer terug naar zijn normale positie. Er is geen abnormaal motorgeluid bij het wegvallen vd oliedruk. Oliedrukcontact is reeds veranderd.

nico010

Geplaatst door nico010 (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz S-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

cor van jaarsveld (0) PRO, 11 jaar geleden

Kan natuurlijk een fout in de aanwijzing zijn. Maar ik zou eerst zeker willen weten of de druk daadwerkelijk wegvalt. Dus een losse meter plaatsen en gaan rijden.

Als blijkt dat de druk wegval

Is het oliefilter pas vervangen?? en is er toen een door de fabrikant toegestaan exemplaar gemonteerd??? Ook kan het oliefilter tijdens montage zo vast zijn gedraaid dat het inwendig vervormd is. t, en uit voorzorg is daarna opnieuw een filter (niet te strak aan gedraaid) geplaatst??? Is de situatie daarna niet veranderd? Dan moet het carter er onderuit. De oliepomp aanzuigpijp en vooral de zeef moeten dan op verstopping worden gecontroleerd.

nico010 (0) PRO, 11 jaar geleden

Combi/instrument vervangen en probleem was opgelost.

Hans4040 (330) PRO, 11 jaar geleden

Bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz S-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.