Mercedes-Benz E-klasse 2003: Olieniveau sensor storing

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 112 913, Motorinhoud (cc): 2600, Vermogen (kw): 130

Hallo allemaal,

Ik heb een storing met mijn mercedes e240 w211 uit 2003 met het volgende probleem:

Het is ontstaan met een melding op het dashboard 'reduce oil level' (in het wit) bij warme moter het nadeel is dat deze auto's geen olie peilstok hebben maar slechts digitaal te peilen is.

Tijdens het digitaal peilen kwam er netjes uit 'oil ok'... Ik weet ook 100% zeker dat er niet teveel olie op zat (8liter)

Vandaag toch maar de olie niveau sensor vervangen(aftermarket) uiteraard met nieuwe olie (8liter) en filter, in de eerste instantie leek het opgelost te zijn maar na een ritje van 5km kwam er weer een melding op het dashboard maar dit keer in het rood met de tekst 'engine oil level stop, engine off'

Dus auto aan de kant moter uit en wachten tot ik weer het oliepeil kon checken. Olie niveau gaf aan 'OK' dus in orde

Auto uitgelezen met een universele scanner maar hier kwamen verder geen relevante storingen uit

Ik wil maandag de auto uitlezen met mercedes star diagnose misschien dat ik dan het olie niveau in aantal liters kan zien en de oliedruk.

Zijn er misschien al mensen hier die hier ook ervaring mee hebben gehad of die mij een richting kunnen opsturen?

Alvast bedankt.

appaman12

Geplaatst door appaman12 , lid sinds 4 jaar geleden

3 Reacties

Heino4267, 1 jaar geleden

Ruik ook eens aan de olie: een lekkende injector kan je olie verdunnen zodat je oliepeil stijgt, al is mij dat meer bekend van diesels als van benzinemotoren.

appaman12, 1 jaar geleden

Dag heino, dit is bij mijn auto niet het geval, nu krijg ik soms de melding dat er te weinig olie op zit, ik moet maar is de bekabeling nakijken

check

Beste antwoord, geplaatst door appaman12, 1 jaar geleden

Tijdje geleden, maar probleem was toch de aftermarket sensor, nieuwe oem sensor geplaatst en storing gewist met star diagnose

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz E-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.