Mercedes-Benz Sprinter: onregelmatig stationair en nagelen bij lage toeren

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 311 CDI 16v

Hallo,

Heb hier een Sprinter staan met het volgende probleem:

Zowel warm als koud loop de motor onregelmatig stationair (lijkt wel een beetje 3 cilinders), trek je dan op uit lage toeren begint hij te nagelen (kloppend geluid), eenmaal op toeren niets aan de hand. Geen rook uit de uitlaat oid.
Heb de compressie getest (kts550 tijdens starten) en is goed. Wel is de opbrengst van de verstuivers raar een is er positief, de andere 3 negatief ? Raildruk ongeveer 34 bar (stationair) en loopt iets op bij onbelast optoeren. Verstuivers lekken niet uitwendig, alles op het kleppendeksel is brandschoon en geen rare luchtjes.

Iemand dit mischien eerder bij de hand gehad?

Alvast bedankt,

Groeten Erik

02erik02

Geplaatst door 02erik02 (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Sprinter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

02erik02 (0) PRO, 15 jaar geleden

Niemand een idee, of iets waar ik eens verder naar zou moeten kijken.

Groeten Erik

diko (0) PRO, 15 jaar geleden

raildruk 34 bar????? misschien 340 bar,dat zou beter kloppen
mvg Diko

didmils (0) PRO, 15 jaar geleden

controleerd eens de brandstofdrukregelaar die zit achteraan op rail gemonteerd met 2 boutjes . deze durf nogaleens vast zitten of de O - ringen die inwendig lekken. start die motor goed ?

02erik02 (0) PRO, 15 jaar geleden

Motor start perfect, zoals gezechd geen overmatige rook ed. Heb nu wel ontdekt dat het nagelen alleen vooorkomt bij warme motor. Maar zowel bij koude motor als bij warme motor trekt de auto vanuit lage toeren schuddend op tot ongeveer 2500 rpm, dan gaat de turbo fluiten en trekt het verder normaal.

Klant heeft nu de auto weer even mee, maar zodra de auto terug is ga ik de regelaar iig van nieuwe rubbers voorzien. En idd raildruk was een typefout.

Bedankt voor de reacties! Denk wel dat ik er iets verder mee kom.

Groeten Erik.

didmils (0) PRO, 15 jaar geleden

klant heeft toch per vergissing geen benzine getankt?

vwfan (5) PRO, 15 jaar geleden

mischien een verstuiver defect dat de computer hem zover positief bij regelt zover hij kan en dat dat nog niet genoeg is en dan regeln de andere naar negatief om het verschil op te vangen. met org. uitleesapp. mag de waarde niet boven de 4,50 uitkomen.succes

mischa643 (0) PRO, 15 jaar geleden

inderdaad helemaal mee eens.
1 verstuiver is elek. stuk.
de gene die poitief is moet je vernieuwen.
aanhaal moment 7nm 2 keer 90 graden door
m.v.g.mischa

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Sprinter of stel zelf een nieuwe vraag.