Mercedes-Benz C-Klasse: Ontwasemen voorruit

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800

Als ik de auto koud start en de ventilater staat aan dan wordt de voorruit zeer erg beslagen (je ziet dan echt niets meer).
De verwarmings regelaars staan max , de ventiator op max en op boven (ruit) gericht
Het ontwasemen gebeurd pas als de motor warm begint te worden.
Gisteren zat ik in een fordfocus de voorruit was een beetje beslagen toen hij de deze starten was de waas na zeer korte tijd verdwenen.
Dit komt , volgens hem, omdat hij airco heeft.
Ik heb ook airco, is er dan iets fout?
Dré

ameuffels

Geplaatst door ameuffels (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Blonk79 (0), 15 jaar geleden

Zet de airco een paar dagen uit!
Dan zal je zien dat het beter wordt.
Deze ervaring heb ik tenminste, ik denk dat er ergens in een filter condensvocht blijft hangen ofzo
Vr. Groet,
Gerard

ToniMB (0) PRO, 15 jaar geleden

@Dré: In de voetenruimte van de passagier zit de kachelmotor, als je die plaat aan de onderzijde van het dashboard eruit haald kun je erbij. Draai de afdekplaat van de kachelmotor zelf er dan ook nog af, waarschijnlijk staat hier water in door een verstopte afvoer onder aan de voorruit.

@Gerard: In jouw geval zal de afwatering van de airco verstopt zitten, die lopen waarschijnlijk (weet niet om wat voor auto het gaat bij jou) aan beide kanten van de middentunnel langs door de bodem naar buiten, controleer of die tules niet verstopt zitten of dat de slang er niet afligt.

Blonk79 (0), 15 jaar geleden

Toni,
Betreft een C 220 CDI van 1998 (W202)
Bedankt voor de tip.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.