Mercedes-Benz A-Klasse 2020: Parkeersensoren werken niet zoals het moet

Bouwjaar: 2020, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat

Hallo,

Ik heb een probleem met een A200 van 2020. De auto heeft schade voor op de bumper gehad, maar alles is vervangen. Nieuwe sensoren, nieuwe kabelboom achter de voorbumper voor alle sensoren. Als ik op en neer rij met de auto werken de parkeersensoren voor niet. Als ik dan de auto uit zet en hem weer op contact zet, dan werken ze wel. Als ik hem dan op en neer duw dan doen ze wat ze moeten doen. Bij uitlezen krijg ik de foutcode: kortsluiting massa stekker pdc sensoren voor. Ik heb gebeld met een monteur van Mercedes, door zijn ingeving ben ik de massa van de stekker gaan controleren. Nu heb ik de massa van de stekker gecontroleerd door die los te halen weerstand te meten over de massa van de stekker en alle massa punten op het chassis. (Eerst los gehaald) Ik heb enkele punten gevonden die een hoge weerstand hadden. Die kabels zijn vervangen, maar probleem blijft hetzelfde. Ik heb vandaag weer contact gehad met een monteur van Mercedes, hij vertelde mij dat de sensoren bij hun in geleerd moesten worden. Nu is mijn vraag of dat werkelijk zo is, of weet iemand misschien waar ik verder naar kan zoeken? Alvast bedankt voor de moeite,

Groet, Duke

dke

Geplaatst door dke , lid sinds 9 jaar geleden

2 Reacties

kaleido 1 PRO, 6 maanden geleden

Alle kabels zitten wel goed vast , er zit geen verf tussen de massakabel en chassis ?

    Ja, alles goed vast en geen verf er tussen. - dke, 6 maanden geleden

vw cabrio PRO, 4 weken geleden

beste,
alle sensoren zijn vervangen ook de afstand sensoren ivm parkeren ? zouden niet de zelfde sensoren zijn .
na aanrijding voor bumper moet normaal wel de collision sensor wel opnieuw moeten in stand gebracht worden via star das mercedes.
en let op dat ge altijd de gordel moet insteken om bepaalde veiligheid sensoren in werking te brengen
mvg marc

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz A-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.