Mercedes-Benz A-klasse 2005: slot RV gaat net niet volledig op slot

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 266940, Motorinhoud (cc): 1700, Vermogen (kw): 85

beste, ik zit met het volgende. het slot RV werkt na het vervangen van het veertje dat het "kantel effect" voor het slot knopje helpt vervangen. slot werkte, dacht ik, prima. maar na paar dagen begon het bekende "mitrailleur" geluidje weer en ene keer zat hij wel op slot, andere keer niet. wat me op valt is dat de slot pen niet volledig naar beneden getrokken wordt. hij blijft 2mm voor max aanslag zitten, als ik dan met mijn vinger op de slotpen druk hoog ik nog een klik. Het gekke is wel dat de deur op dat moment van buiten wel op slot zit(voor dat ik hem helemaal aan gedrukt heb). Heb het slot uit de deur gehaald en bekeken maar zag niks afwijkends, geen slijtage sporen of iets dergelijks. Heb het nu met WD40 allemaal beetje in gespoten, en nu gaat hij wel zonder ratelend geluid op slot, maar niet maximaal. Iemand een idee of het te verhelpen is, of toch maar nieuw slot er in. Ik ben niet zo van het vervangen als ik het kan repareren, maar ergens houd het natuurlijk een keer op.

MJS

Geplaatst door MJS , lid sinds 13 jaar geleden

1 Reactie

Heino4267, 2 weken geleden

Kijk eens of de slotpen/beugel waar het slot in valt is verschoven: als de deur nu nog gewoon netjes aansluit op de carrosserie zal dat niet de oorzaak zijn. Als dat niet de oorzaak is, zou ik gewoon een nieuw slot kopen: het kan gewone slijtage zijn en als je auto wordt leeggehaald kost het je een stuk meer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz A-klasse of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.