Mercedes-Benz Vito V-Klasse: Piepende aandrijfriem

Bouwjaar: 1997

Hallo iedereen,
Heeft er iemand enig idee wat de oorzaak kan zijn van die nare bijgeluiden van de aandrijfriem waterpomp en alternator??
De riem, spanveer, hefboompje en demperpompje werden al 2 maal vervangen en na ongeveer 1 à 2 weken komen die geluiden terug.
Enkel als de wagen stationair draait (normaal toerental 800) koud of warm...
Aan wat zou dit kunnen liggen? Het komt wel degelijk van ergens rond de riem. Voorts hft hij ook de klassieke klacht van het daveren...
Groetjes nog

Vitoken

Geplaatst door Vitoken (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Vito? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

jos_br.5980 (0) PRO, 19 jaar geleden

Wat voor merk riem is er gebruikt?

Jos.

Vitoken (0), 19 jaar geleden

Hoi,
Gogh, ik denk een originele van bij MB.
Mijn garagist is een onafhankelijke, maar die stukken haalt hij meestal bij MB zelf.
Zou dit de oorzaak kunnen zijn??

Vitoken (0), 19 jaar geleden

Nog eens alles rustig bekeken en die riem ligt te daveren over de poulies. Merkwaardig is dat als je er een beetje water overkiepert hij niet meer piept én die riem mooi rustig ronddraait, toch voor 'n minuutje of zo en dan herbegint alles terug :-(

Pauley (0), 19 jaar geleden

heb je inmiddels al vooruitgang geboekt met een oplossing voor dit probleem? Ik heb er ook wat last van.

Vitoken (0), 19 jaar geleden

Hoi,
Helaas niet, teveel klachten met dit type wagen, hij staat te koop.

mb-man (0) PRO, 19 jaar geleden

als de riem klappert kun je er vanuit gaan dat de vrjloop van de dynamo kapot is , dus een nieuwe dynamo poelie mont, is de oplossing

PayDay (0), 19 jaar geleden

Een poulie kan ook verslijten! Kijk even of ze rood van de roest zijn! Als dit het geval is is de poelie erg heet geweest (waarschijnlijk door een slippende riem) en dienen ze dus vervangen te worden!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Vito of stel zelf een nieuwe vraag.