Mercedes-Benz E220: pulsdraad navigatie vdo

Bouwjaar: 1997

Kan iemand mij vertellen waar de pulsdraad voor navigatie zit.Ik weet dat er een pulsdraad in de rechterdorpel zit maar deze geeft te weinig signaal.Er wordt gezegd dat men de pulsdraad rechtstreeks achter de KM teller moet aansluiten, welke is dit -drasad kleur-.Het probleem is dat de nauwkeurigheid veel te wensen overlaat.

Het komt voor dat men de afslag al voor de helft gepasseerd is, meters opgave bijvoorbeeld over 100m rechtsaf slaan klopt niet.

T. Hulzebos

Geplaatst door T. Hulzebos , lid sinds 17 jaar geleden

2 Reacties

cdh PRO, 17 jaar geleden

Dit signaal in de dorpel,een groen/zwarte draad geloof ik,moet sterk genoeg zijn. Hier worden altijd navigatiesystemen op aangesloten. Ik denk dat je het problem moet zoeken bij de sateliet antenne. Deze moet vrij "zicht" naar boven hebben. En hij mag ook niet achter een gemetaliseerde ruit worden geplaatst. De antenne zorgt voor de positieherkenning,en niet de puls!!!

erka PRO, 17 jaar geleden

Hallo,
Ik heb onlangs zelf het navigatie systeem bij mij ingebouwd,

omdat er al een navigatie systeem in zat ( in een radio, een ms4100 ) kon ik makkelijk achterhalen welke kabel een pulsdraad is. de stekker waarmee je de radio aansluit heeft in het bovenste stekkertje een aantal kabels, o.a voor de permanente +, de + via contactslot, een kabel voor de verlichting ( als je de verlichting van de auto aanzet ) een - aansluiting en ook nog eentje die het signaal geeft voor navigatie. als ik me niet vergis was dit de groen/witte kabel in het stekkertje ( zit in de tweede rij, dus niet in de bovenste rij van het blokje.Overigens, in een vorige auto had ik de antenne ONDER in het dashboard geplaatst, werkte perfect !Succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.