Mercedes-Benz W124: Schokkende motor

Bouwjaar: 1992

Als ik gas geef tijdens het rijden met een laag toerental begint de wagen soms hevig te schudden (in lengte richting). Druk je je koppeling even wat in en geeft wat meer gas, dan rijdt hij weer goed. In stilstand draait de motor perfect op alle toerentallen. Het lucht dempertje op de regelstang van de brandstof pomp heb ik vernieuwd, dit lost het probleem echter niet op. Filters zijn schoon en er is geen brandstof lekkage. Gaarne een tip.

hvanleeuwen

Geplaatst door hvanleeuwen , lid sinds 17 jaar geleden

6 Reacties

arnold690 PRO, 17 jaar geleden

kijk eens bij 23-11-03,lijkt me hetzelfde

hvanleeuwen, 17 jaar geleden

Zoals bij jouw aangeven zou het gasdempertje kapot kunnen zijn. Deze heb ik vervangen door een nieuwe. Er wordt daar ook gezegd dat de gas handle langzaam terug moet komen, dit gebeurt bij mij niet, hij komt heel snel weer terug. Ik weet niet of er misschien nog een demper zit. Mijn auto heb ik nu 7 jaar en voorheen schokte hij nooit. Aan de fundatie rubbers heb ik ook zitten denken, weet alleen niet hoe dit te controleren.

arnold690 PRO, 17 jaar geleden

dempertje gecontroleerd op goede werking?niet toevallig iemand een te strakke veer gemonteerd?motorrubbers kun je controleren onder de auto,metalen gedeelte van de'pot'moet minimaal een centimeter van t chassis liggen,heett echter niks met dat geschok te maken maar begint dan te dreunen.....

eppy, 17 jaar geleden


hvanleeuwen, 17 jaar geleden

E Kedepie, moet de drukgroep gereviseerd worden of is er een andere mogelijkheid om dit op te lossen ?

edward2573, 17 jaar geleden

Hallo,Dat bokken wordt waarschijnlijk veroorzaakt door een versleten rubberen schijf(tweemaal) welke tussen versnellingsbak/differentieel en cardanas zit . Bij mij is ie nl ook versleten en heb dezelfde problemen. PRobeer eens verder door te trekken in de versnellingen, hiermee is bij mij het probleem weg..


Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.