Mercedes-Benz W124 250 TD: elektrische storing met name achterruitwisser

Bouwjaar: 1990

Hallo,

Ik heb storingen met betrekking tot de achterruitwissermotor,achterruitverwarming,binnenverlichting achter en ruitensproeier achter.

Heb zelf een vraagbaak, maar kan in het elektrische schema niet de achterruitwissermotor terugvinden zodat e.e.a. makkelijk is terug te vinden. Wanneer ik spanning zet op de groene draad en de bruine draad van de achterruitwissermotor, draait de ruitenwisser motor.

Alle zekeringen zijn goed. (ook zekering 1 volgens handleiding voor schakelaar achterruitverwarming en achterruitwisser en sproeier) Gekke is dat de achterruitwisser wel werkt wanneer de ruitenwissers voor aan staan en je vervolgens achteruit rijdt, echter niet via de schakelaars op het middenconsole.

Ten aanzien van binnenverlichting achter (in stijl van bij de achterbank). Wanneer moet er spanning op de rode draad staan?

Vorige week deed onverwachts de ruitenwissermotor op de achterruit het 1-malig wel correct. Het is net of er iets los zit. Wie heeft een goede tip?

Ron10334

Geplaatst door Ron10334 , lid sinds 17 jaar geleden

4 Reacties

izzi PRO, 17 jaar geleden

wij hebben al enkele gehad waar de draden doorgeschuurd zijn in de kabelgoot naat de achterlklep ( in die rubberen flexibele buis) waardoor men allerlei rare verschijnselen krijgd.je moet maar eens een stukje blootmaken om te kijken.

veel succes

Ron10334, 17 jaar geleden

Ben vandaag tot de conclusie gekomen dat in de achterklep toch het een en ander mis is. Binnenverlichting achter werkt inmiddels weer. Tijdens indrukken van achterruitverwarmingsschakelaar gingen tevens de lampjes in de schakelaars van de achterruitenwisser branden. Ook de nummerplaat verlichting in de klep werkt niet. Nu heb ik de klemmenstrook bij het scharnier van de achterklep gevonden en de bekabeling van de achterklep losgehaald. Vraag van mijn kant. De bekabeling in de achterklep kan je die het beste terughalen naar de onderkant van de achterklep in verbinding met een trekkoord, vervolgens repareren en weer terugtrekken, of zijn hier andere handige manieren voor?

izzi PRO, 17 jaar geleden

meestal zijn de kabels doorgeschuurd bovenaan waar de bekabeling in de achterklep gaat meestal kan je er zo bij als je de rubberen omhulsel een stuk verwijderd.maar zoals jij zegd ron gaat het ook en kan je misschien de draden gemakkelijker solderen.

Ron10334, 17 jaar geleden

breuk inderdaad bij binnenkomst bekabeling in achterklep. MAssakabel volledig afgescheurd en andere draad beschadigd. Inmiddels weer gerepareerd en alles werkt.

Nog bedankt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.