Mercedes-Benz E-Klasse: Raadsel

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 270 CDI

Vanochtend bij Wensink in Emmeloord geweest. Mijn koplamp (xenos) was stuk en moest vervangen worden. Dit gaf hij ook als storing op het display. Daarnaast werd er nog een 'storing' gemeld, namelijk dat de ruitenwisservloeistof op was. Hierbij moet ook nog opgemerkt worden dat het lampje achter mijn temperatuuraanduiding stuk is, en dat de temperatuur daardoor slechts met veel moeite is te lezen.

De auto wordt in de garage gereden, de lamp wordt vervangen. Tot zover niets aan de hand. Echter...

Er volgt een andere storing: het rode lampje van de remmen blijft branden. De verlichting van de totale cockpit (om verwarring te voorkomen: het gedeelte met toerenteller, km teller, tijd e.d.) is stuk. Het display van de boordcomputer is bijna niet meer leesbaar. Het lampje daarachter lijkt het begeven te hebben. Het displaytje van de tijd is helemaal zwart.
Met heel moeite valt nog te ontcijferen dat de boordcomputer aangeeft dat mijn remvloeistof op is. Maar die zit gewoon vol. Ook kan ik via de stuurbediening niet verder tussen de schermpjes 'klikken' zoals dat met normale storingen wel kan.
Bij het uitzetten van de motor verspringt het display nog wel. Bij het starten geeft het display de totale kilometerstand aan waarna hij weer op de storing springt er er verder niets meer mee te doen is.

De verlichting van de lampenknopjes, radio en andere knoppen doet het nog wel, de bediening van alles via het stuur is ook stuk.

Wat kan dit zijn?
Is het toeval dat het op dit moment gebeurt?
Wie herkent dit?

patrick270cdi

Geplaatst door patrick270cdi , lid sinds 14 jaar geleden

2 Reacties

mart-vervoort PRO, 14 jaar geleden

denk toch even laten uitlezen.

patrick270cdi, 14 jaar geleden

bij de garage hebben ze de boel gereset en klaar was het.... oorzaak onbekend, wel een paar kleine lampjes vervangen maar verder niks.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.