Mercedes-Benz SLK 200: Raar geluid bij stationair toerental

Bouwjaar: 1998, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 1998, Vermogen (kw): 100

Hallo, ik heb een Mercedes SLK 200 op het oog om te kopen maar bij stationair draaien hoor ik een raar geluid aan de voorkant van de motor boven de Multi-V riem. precies iets wat los zit. Ik heb ook gezien dat er aan de achterkant van de motor boven de versnellingsbak precies olie aanwezig is waar ik dan eerder zou denken aan koelvloeistof. Zou het kunnen dat dit de koppacking is? De auto heeft 134.000km en is prima onderhouden. Kan iemand mij hierbij verder helpen? Elektrisch of hybride is natuurlijk fout het is benzine. Alvast bedankt voor reacties.

Marc 4

Geplaatst door Marc 4 , lid sinds 14 jaar geleden

4 Reacties

Hans4040 PRO, 4 jaar geleden

Er zit een soort schokbrekertje boven de poelie van de multiriem.
Als je daaraan voelt bij draaiende motor voel je die wel trillen/rammelen.
Vervangen is de oplossing.

.

Marc 4, 4 jaar geleden

Het zou goed zijn als het niet meer dan dat is want ik hoor niet graag van die rare geluiden. De kosten zouden hiervoor ook nog wel meevallen. Ik heb de auto niet thuis staan maar ga het zeker controleren. Alvast bedankt.

Marc 4, 4 jaar geleden

Ik ben advies gaan halen bij een Mercedes garage en zij raden mij de aankoop af. Het vreemde geluid bij stationair toerenral kon van de distriebutieketting komen die ingelopen zou zijn door gebrek aan te weinige smeerbeurten, er zou te lang met dezelfde olie gereden zijn. Een kleine lekkage van koelvloeistof wijst op komende problemen met de koppakdichting (joint de culasse) dus alles samen ga ik al redelijk in de onkosten komen.

Marc 4, 2 jaar geleden

Ik heb uiteindelijk de auto niet gekocht. Het probleem zou een te slappe distriebutieketting kunnen zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz SLK-klasse of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.