Mercedes-Benz E200 CDI AUT: Ratelen bij 2100 toeren...

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: E200 CDI AUT

Dag leden,

Wij hebben sinds enige tijd en Mercedes W211 in ons bezit. Na de aankoop van dit auto hebben we de koppelomvormer laten reviseren en het probleem was opgelost met schokken van de auto. Maar als de motor het bedrijfstemperatuur bereikt kan je de geratel horen... Wanneer je langzaam gas geeft klinkt het auto gewoon normaal.. Wanneer je ongeveer tegen 2100 toeren zit begint het te ratelen geluid.. grrrrrrrrrrrrrrr. Wanneer je meer gas geeft lijkt het geluid te dimmen.. Wanneer je het gas loslaat is het geluid helemaal verdwenen... Dit geluid is vooral irritant tijdens het acceleren.. Het geluid is duidelijk hoorbaar in de auto zelf met ramen dicht. Wanneer je ongeveer 2100 toeren bereikt begint het geratel weer... Wanneer je tot 4000 toeren door blijft acceleren lijkt het geluid ook te dimmen, en wanneer gas los, is het geluid ook weg. Ook wanneer een snelheid boven de 130 140 wordt bereikt hoor je het geluid niet meer. Als de auto koud wordt gestart en je geeft hierbij gas, is er niks te horen. Volgens mij komt het geluid uit de motor, maar de vraag is waar komt het geluid vandaan, en is dit te verhelpen? Ik heb aantal malen injectorreinigers leeg gegooid. Maar het probleem blijft zich voordoen. Ook wanneer de auto op bedrijfstemperatuur is, is er licht een gerammel te horen in de auto. Dit doet zich voor alleen op bedrijfstemperatuur. Voor de rest heeft de auto tijdens het acceleren geen moeilijkheden om snelheid te bereiken en rookt niet. Auto heeft ook absoluut geen olieverbruik.

Als het nodig is kan ik ook een kort filmpje hiervan opnemen en plaatsen op het internet.

Eigenschappen van auto:

Mercedes Benz E-klasse
E200 CDI
KM: 232000

Ufaklik

Geplaatst door Ufaklik , lid sinds 13 jaar geleden

13 Reacties

rikske, 12 jaar geleden

zet het probleem maar eens op film,dan kunnen we het horen.

Ufaklik, 12 jaar geleden

dag rik, bedankt voor je reactiee.. ik zal morgen zo snel mogelijk een film hiervan plaatsen.. ik zal de auto bij koud en warm moto ropnemen..

mvg

Gokhan

Ufaklik, 12 jaar geleden

Dag Rik,

Op je verzoek heb ik korte films opgenomen met koud en warm motor.

Met vriendelijke groet,

Gokhan

rikske, 12 jaar geleden

ik heb dat geratel ook gehad dat begint bij 2100 toeren. Bij mij was dat de EGR-klep die rammelde.Ze hebben die vervangen en het geluid was weg.De egr-klep werkt in het midden gebied van het toerental.En bij die 2100 toeren begint ze dus open te gaan. Hou me op de hoogte. Mvg Rik.

Ufaklik, 12 jaar geleden

Bedankt voor je reactie! Ik zal eens kijken of ik het EGR klep nog kan schoonmaken.. Zo niet zal ik een nieuwe moeten laten plaatsen.. Heb je misschien ook een enige idee hoe duur dat ongeveer gaat kosten?

vraagje, 12 jaar geleden

ik ben het met riske eens denk ook egr klep

Ufaklik, 12 jaar geleden

Ook bedankt voor je reactie! Ik laat vandaag ff een vriend langs komen die dat voor mij gaat schoonmaken. Of het heeft geholpen laat ik jullie horen.

Met vriendelijke groet,

Gokhan

rikske, 12 jaar geleden

OK dat is goed,maar ik denk dat reinigen niet helpt,maar laat het ons maar weten.


Mvg

Ufaklik, 12 jaar geleden

Ik laat het proberen.. Zo niet wordt het een nieuwe laten plaatsen. Heb je misschien een enige idee hoe duur het onderdeel kost bij officiele dealer?

rikske, 12 jaar geleden

325 euro

Ufaklik, 12 jaar geleden

Het schijnt na een schoonmaak alsnog niet te helpen... Ik vertrouw het onderdeel ook niet of het na de vervanging een verandering in zal brengen... Ik neem aan van wel?

MVG,

Gokhan

rikske, 12 jaar geleden

OK hou ons maar op de hoogte

MVG

rikske, 12 jaar geleden

en is het probleem al opgelost

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.