Mercedes-Benz 280: regelaar dashboardverlichting w123 werkt niet

Bouwjaar: 1976, Brandstof: LPG, Motorcode: 280E

Hallo,
de regelaar voor de dashboardverlichting werkt niet,wie weet hoe ik dit moet oplossen/vervangen?

Oja,nu ik het toch over verlichting heb,heb ik er nog een vraagje over,in de deur zitten 2 schakelaars voor de binnenverlichting,ok de één is voor vóórin,maar die onderste dan?is die voor achterin?Want die gaat niet aan namelijk.

Alvast bedankt!

classicman

Geplaatst door classicman (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

pollythepolster (0), 17 jaar geleden

hallo,
regelaar vervangen is heel simpel dat ze kapot gaan is een probleem met deze dingen, klokken spel uitbouwen en op de achterkant (ter hoogte van de vertelling aan de voorkant) zit een wit blokje met een schroef, deze schroef losdraaien en het witte bokje los trekken.
ondedeel nr is A0005423625 het heet potentiometer en kost ongeveer 44 euro bij mercedes.
(ik vond dat te duur voor iets wat je eigelijk nooit gebruikt, maar als je een beetje loopt te draaien krijg je je verlichting wel weer aan het branden(naar rechts draaien en dan heeeeel iets terug))

de twee schakelaars links voor daar is er een van voor je voor binnen verichting.
als het goed is heb jij elec. ramen deze schakelaar regelt een relais aan die er voor zorgt dat je je ramen kunt sluiten als je je sleutels uit het contact hebt en je deur open.(als je op de schakelaar drukt hoor je het relais wel achter je km teller (er zitten 2 relais achter een voor links en een voor rechts)
als je achter niet zo'n schakelaar hebt kun je je achter binnen verlichting alleen aanzetten met de schakelaar op de midden console.

groeten Gert Jan

classicman (0), 17 jaar geleden

Bedankt Gert Jan,

zal het onderdeeltje vervangen,heb nu nog wel licht maar heel zwak.

Heb het geprobeerd en inderdaad gaan de ramen zonder contact bij geopende portieren in werking.Had ik anders nooit geweten!

bedankt!

groetjes....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Overig of stel zelf een nieuwe vraag.