Mercedes-Benz C-Klasse: Richtingaanwijzer komt niet terug in positie

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800

Beste Autoliefhebbers,

Afgelopen week heb ik een prachtige C-Klasse van 1995 op de kop kunnen tikken. De auto heeft een paar kleine mankementen waarvan ik er eerst eentje hier wil plaatsen.

Bij het afslaan naar rechts komt de richtingaanwijzer niet terug in de basispositie. Hij blijft dus aanstaan. Ik kan hem zelf natuurlijk met de hand terugzetten, went ook wel, maar ik zou het fijner vinden als dit gerepareerd kan worden voor niet teveel geld.

Kan het voor weinig gerepareerd worden en zoja, ik ben best handig, is dit zelf te doen?

Graag uw reactie!

M.v.g.

Aristoteles

Geplaatst door Aristoteles (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

willy9 (0) PRO, 14 jaar geleden

vervangen zal iets in afgebroken zijn----prijs dealer vragen

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

pak er de schakelaar eens af kan goed zijn dat er een veertje afligt er zitten er 2 op als ik me niet vergis

Aristoteles (0), 14 jaar geleden

En hoe kan ik de schakelaar er het meest gemakkelijk afhalen? Moet het stuur (met airbag) eraf?

nicwil (0) PRO, 14 jaar geleden

ja

Aristoteles (0), 14 jaar geleden

Wil iemand omschrijven hoe ik dit het beste (en veilig) kan doen? Ik vind het de moeite waard om het te maken namelijk. Ik heb hier al gezocht maar niets kunnen vinden.

Aristoteles (0), 14 jaar geleden

Heb het inmiddels gevonden met zoeken hier. Lijkt me niet zo moeilijk. Heb alleen geen momentsleutel, is het perse nodig het stuur vast te zetten met een momentsleutel?

willy9 (0) PRO, 14 jaar geleden

mercedes geef met moment vastzetten op heeft zijn reden -- het word ook zogedaan wij houden ons aan de aantrekkoppels --ieder zijn ding

Aristoteles (0), 14 jaar geleden

ok, dan zal ik dit ook zeker doen, ik heb zelf niet zo'n sleutel maar als ik het zelf goed vast draai en daarna naar een garage rij en vraag of ze hem kunnen aandraaien met 8Nm dan wil iemand dat vast voor mij doen. Of is het onveilig om (even) te rijden met zelf aangedraaid stuur?

willy9 (0) PRO, 14 jaar geleden

nee -- de bedoeling is dan het stuur op een voorgeschreven nm vast gezet wordt om bij eventuele reparatie of noodzakelijke werken kan gedemonteerd worden met behoud van veiligheid-- opgelet geen extra lockhit (borgmiddel)aan stuurbout doen

Aristoteles (0), 14 jaar geleden

Prima, bedankt voor de tip. Ik zal het binnenkort eens gaan bekijken. Klopt het dat ik de auto zo lang de airbag eraf is van de stroom moet houden? Ik heb begrepen dat als je de auto op contact zet met de airbag eraf dat het lampje zal gaan branden en dit weer gereset zal moeten worden.

willy9 (0) PRO, 14 jaar geleden

KLOPT - anders extra kosten voor te resetten

Aristoteles (0), 14 jaar geleden

Ik zal dit dus niet doen, bedankt! Zodra ik het voor elkaar heb meld ik het hier.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.