Mercedes-Benz C-Klasse: Asbak sluitsysteem

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800

De asbak van mijn C180 opent en sluit niet meer zoals het hoort. Het veersysteem werkt niet. Wel het bakje eruit halen, dat werkt prima, maar de houder van de bak daar gaat het om. Is dit gemakkelijk te repareren zelf? Hij sluit op zich wel maar zonder enige druk en zo ook met openen. Het gaat veel te los en als de asbak gesloten is staat hij ook iets naar binnen omdat de veer(?) hem niet terugduwt in positie.

Aristoteles

Geplaatst door Aristoteles (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

nicwil (0) PRO, 14 jaar geleden

demonteren en nazien

Aristoteles (0), 14 jaar geleden

Hoe kan ik de asbak demonteren, weet u dit misschien? Ik heb het zelf bekeken maar zag alleen 2 schroefjes onder het opbergvakje, die heb ik eruit gedraaid maar er kwam niets los. Hebt u tips?

Aristoteles (0), 14 jaar geleden

Ik heb inmiddels het bakje boven de asbak eruit gekregen, moet gewoon voorzichtig iets wrikken nadat ik de twee schrofjes los had, en daarna zit er wel wat meer beweging in de asbak(huis) maar eruit krijg ik hem nog niet. Ik ben ook bang dat ik iets definitief afbrek als ik teveel kracht zet. Om de gehele asbak eruit te halen, moet ik dan de pookhoes los halen en dat bakje ervoor? Lijkt een beetje gezeur om een asbakje maar wil mijn wagen graag helemaal top hebben en vraag liever hier iets duidelijk dan dat ik straks iets (nog meer) stuk maak.

willy9 (0) PRO, 14 jaar geleden

houten plaat met pookhoes aan bakje omhoog trekken (kliksysteem)--bakje uitnemem -asbak geschroeft of ge klik kijk maar eens

Aristoteles (0), 14 jaar geleden

[quote=willy9]houten plaat met pookhoes aan bakje omhoog trekken (kliksysteem)--bakje uitnemem -asbak geschroeft of ge klik kijk maar eens[/quote]
Werkt weer helemaal zols het hoort. Het wieletje wat aan de zijkant in de asbak zit wat voor geleiding zorgt was eruit gevallen. Deze heb ik er weer tussen gezet, en de klemmetjes die aan het wieletje zit om hem vast te zetten heb ik met een druppeltje secondelijm vastgezet, het kliksysteempje was wat los, wat uitgesleten.

Erg bedankt allen!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.