Mercedes-Benz 190: rokende knipperlicht schakelaar

Bouwjaar: 1988

Hallo, Ik heb een 190d. De schakelaar die de knipperlichten, de ruitenwisser en het groot licht bedient ging op een gegeven moment roken. Ik heb bij de sloop een nieuwe schakelaar gehaald en deze erin gezet. Echter hetzelfde euvel herhaalt zich. Het gebeurt niet altijd maar vooral bij de autowegritjes. Mijn vermoeden is dat de stroomsterkte naar de schakelaar te groot is. Iemand dit eerder meegemaakt, dan wel een oplossing bij de hand? Ik zou ook heel blij zijn met een kopie van het stroomschema van deze schakelaar.
Met vriendelijke groeten
Paul

Paul8548

Geplaatst door Paul8548 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 190? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

richard9681 (0), 19 jaar geleden

Het klinks als een sluiting ergens, zeker als het optreed op van van die landweg ritjes.
Ik denk dat je het moet zoeken ergens in de kabelboom, die is vast ergens doorgesleten en ligt tegen massa te kwispelen.
Dat wordt gewoon zoeken. Het beste is je oude schakelaar even open te maken en te kijken precies welk contact is uitgefikt, weet je al weer meer.
Rookt hij ook als alle genoemde stroomgebruikers uitgeschakeld zijn? Check ook even of je geen grote overgangsweerstand hebt op een van je schakelcontacten en of die in de uitstand wel goed onderbreekt, dus dat je geen plakkend contact hebt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 190 of stel zelf een nieuwe vraag.