Mercedes-Benz E-Klasse: Ruitenwisser 1e snelheidsstand is gelijk als 2e sneldheidsstand

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2 cdi

Hoi,

Mijn ruitenwisser heeft geen interval bij de 1e snelheidsstand. Weet iemand waar dit aan ligt?
Is het ook normaal dat de ruitenwisser redelijke kabaal maakt als deze aan staat. Of ligt dat ook ergens anders aan?

Groetjes,

disaster75

Geplaatst door disaster75 , lid sinds 14 jaar geleden

5 Reacties

ToniMB PRO, 14 jaar geleden

Waarschijnlijk zit er een regensensor in je auto en werkt deze niet meer. Tja het geluid is moeilijk te beoordelen zonder het te horen.

disaster75, 14 jaar geleden

Ik heb een avantgarde uitvoering, dus het kan kloppen dat er een regensensor in zit!

Hoe kun je checken of er een regensensor in zit en of deze regensensor werkt of niet werk? Waar kun je deze vinden en is het duur om deze te repareren? Veel vragen he!

Groetjes,

NL10, 14 jaar geleden

In de gebruiksaanwijzing van je auto ;-)))

Bovenaan de voorruit (achter de bevestiging van de binnenspiegel) zit een zwart kastje en aan de buitenkant van de auto zie je op dezelfde plaats op de voorruit dan een blauw schimmerende sensor zitten. wanneer je de ruitenwisser op stand 1 zet (dan is de regensensor ingeschakelt) en je gooit met een emmer of een sproeier wat water over de sensor, dan zou de ruitenwisser automatisch moeten wissen (natuurlijk wel eerst sleutel op contact zetten). mocht je wel een sensor hebben, maar reageert de ruitenwisser niet, dan is ie dus kapot. wanneer de ruit echter heel smerig is blijft de ruitenwisser op stand 1 net als op stand 2 continue wissen. maak in dat geval de regensensor goed schoon.

succes, groeten NL10

disaster75, 14 jaar geleden

Klopt, er zit een zwart kastje achter de binnen spiegel en een oogje op de voorraam. Dacht altijd dat dit voor de automatische dimmende binnenspiegel was, maar goed!
Thanx voor de tip NL10.

Al met al, heb ik het nogmaals getest maar het probleem is dat de ruitenwissers al werken op de 1e stand. Volgens jou zou het op stand 1 pas moeten werken als er water op de voorruit komt.
Waar kan dit aan liggen dan?

NL10, 14 jaar geleden

De sensor van de automatisch dimmende binnenspiegel zit in de spiegel zelf aan de voorzijde rechts in de spiegel en aan de achterkant van de spiegel zie je een gat met daarin de sensor.

Wanneer de ruitenwisser echter blijft wissen in stand 1 dan zou vuil op de sensor daar de oorzaak van kunnen zijn. wanneer het goed schoonmaken het gebied rond de sensor niet helpt, kan het ook liggen aan vuil aan de binnenkant van de sensor. (dus tussen sensor en voorruit) dit komt regelmatig voor na het vervangen van een voorruit (door steenslag etc). Of de aansturing van de regensensor (electronisch) is defect. Hierover kan ik echter geen tips geven, maar controleer eerst of de sensor niet vuil is, mocht dit niet zo zijn ga dan beter even naar de MB-dealer.

Groeten NL10

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.