Mercedes-Benz C-Klasse: ruitenwisser blijft af en toe aan

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 220

Hallo allemaal,

Ruitewisser (met sensor) heeft de neiging om in intervalstand wel af te slaan maar schiet dan toch weer door ,ongeveer 5 keer , daarna stopt hij wel maar komt dan niet goed in ruststand terug , hij schiet dan ongeveer 2 centimeter door of hij stopt halverwege de ruit.

Ongeveer 1,5 jaar geleden stuurkolomschakelaar vervangen,1 jaar geleden ruitewissermechaniek vervangen , 2 dagen geleden 2 ruitewisserrelais vervangen.

Nu kreeg ik op deze site als antwoord , ruitewissermotor ,de afslagschakelaar zou niet goed meer zijn,kan deze sluiting maken en is dit te verhelpen door de motor inwendig te controleren en schoon te maken of kan je beter een nieuwe monteren.

Wie kan mij verder helpen en vertellen hoe de wisserinstallatie eigenlijk aangestuurd wordt.

mvg,John

MB elegance

Geplaatst door MB elegance (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

hathie (0) PRO, 17 jaar geleden

Hallo elegance R.W motor is het enige wat nog overblijft na alle vervangingen dus naar de sloop even voor 50,- R.W. motor halen en niet te moeilijk doen?

Muijzenberg (0), 17 jaar geleden

Het probleem met het niet afslaan van de ruitenwisser, zit in het sleepmechaniek dat aan de ruitenwissermotor vastzit. Het gaat om een ronde platte doos, met rondom schroefjes. Als je dit openmaakt zie je allemaal sleepcontactlijnen. Daar zit kontaktvet op. Als dat kontaktvet de ene met de andere sleeplijn verbindt, is er geen stroom onderbreking en loopt de ruitenwissermotor door. VR.GR. Hans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.