Mercedes-Benz C-klasse 2008: Schommelend toerental bij koude motor en slecht schakelen

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorcode: 646811, Motorinhoud (cc): 2200, Vermogen (kw): 125

Beste allemaal,

Mijn Mercedes lijkt een hekel te hebben aan lage temperaturen. Als het 20 graden of kouder is dan schommelt mijn toerental enorm bij rustig en continu rijden. Als ik 80 á 90 km/h rijd dan blijft mijn toerenteller galopperen tot de motor warm is en dan is het over. Ook de tweede versnelling geeft een enorme schok met opschakelen of terug schakelen, de overgang is dan echt behoorlijk aanwezig en de hele auto schokt.

Ook als ik even achteruit steek en dan van de R naar D schakel om vervolgens wat vlot op te trekken is soms een probleem, net of hij zich verslikt en niet op gang wil komen.

Verder als de motor en bak warm zijn, rijdt en schakelt de auto prima. De bak is recent gespoeld en het filter en de stekker zijn ook vervangen. Als het zoals de afgelopen weken zomers warm is lijken de problemen ook nagenoeg weg of zeker minder te zijn.

Iemand hier ervaring mee? Heb gelezen mogelijk de koppelomvormer maar ook kleppenblok dus vandaar mijn vraag.

ArjanvZ

Geplaatst door ArjanvZ , lid sinds 1 jaar geleden

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.