Mercedes-Benz A-Klasse: Schudden/trillen bij stationair toerental w168 A170 cdi 2000 156

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1700 cdi

Sedert enige tijd schudt en trilt de motor bij stationair toerental.

Bij Mercedes garage geweest,..spanner distriketting vervangen. (dat was al niet goedkoop)..al heb ik niet de indruk dat dit aan het probleem van trillen lag, nu ja na 156K km mag dit wel eens in orde gezet worden, dat noem ik zowat normale slijtage.

De week erna vieze reuk en het klonk alsof de kleppen er elk moment gingen uitklapperen.
Dit bleek lekkende dichtingen op 2 cyl. van de injectoren.

Werd hersteld, afgezien van het feit dat ze nog een bout moesten hertappen omdat die afgebroken was bij het demonteren, dus moest de airco er ook uit..tsss. (injectoren ultrasoon gereinigd en foutmeldingen gereset). Bij het verwijderen van de turbo hebben ze wel nieuwe dichtingen gestoken.

We zijn ondertussen een maand verder,..ogenschijnlijk draait de motor goed, ook vermogen is ok, turbo slaat aan.. alleen hij blijft trillen bij stationair. Ttz je voelt nu echt dat je met een dieseltje aan het licht staat.

Dit is echt onaangenaam vooral als je stilstaat, ik heb continu de neiging het toerental te verhogen om van dat getril af te zijn.
Visueel zie je ook dat de motor enorm trilt.

Iemand een idee ?

Alvast bedankt.

Peter

PeterVA170

Geplaatst door PeterVA170 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz A-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

PeterVA170 (0), 11 jaar geleden

Probleem gevonden en opgelost.

Men dacht nog steeds dat het de riemspanner was, maar aangezien deze vervangen was..dus niet.

Verder gezocht...en de poelie van de alternator was de boosdoener, is vervangen (amai dat is geen goedkoop stuk...€250 voor de poelie...en zonder alternator hé) maar hij draait nu als een zwitserse klok, hoop dat het nog wat blijft duren.

De 2 stabilisator stangetjes werden ook vervangen, die gaven een rommelend klokkend geluid...ikke wat centen armer maar met een bakje dat weer vlotjes rijdt.

PeterVA170 (0), 11 jaar geleden

Opgelost, topic mag gesloten worden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz A-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.