Mercedes-Benz A-Klasse: W168 1.6 automaat in noodloop na afremmen in combinatie met mist

Bouwjaar: 1988, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Onze A klasse heeft geen probleem zolaang je de voorste mistlampen NIET gebruikt. W168 1.6 automaat in noodloop na afremmen in combinatie met mistlampen?
Je hoort dan met afremmen een kleine klap.
Het D symbool in het display is dan ook weg.
Na wissen van de storingen werkt alles weer normaal.

Wie weet hoe dit kan en wat de oplossing is? De print van de automaat is niet stuk volgens mij, want zolang je de mistlampen niet gebruikt werkt alles goed.
Graag Uw hulp de auto staat in Heerenveen.
Alvast bedankt en als de oplossing er is dan graag ook op dit forum melden voor andere mensen met dit probleem of ben ik de enige?

Groeten Micra0

Op dit moment staat de auto weer bij de MB dealer 23-06-2012 maar het gebeurt elke keer na het REMMEN. (Mistlampen was toeval dus)

micra0

Geplaatst door micra0 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz A-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

willy9 (0) PRO, 11 jaar geleden

welke foutcode's -dan foutcode herstellen en dan Pas wissen-zo blijft u bezig zonder oplossing
gr

micra0 (0), 11 jaar geleden

De A klasse gaat vrijdag terug naar de dealer en wij krijgen een leenauto. Ik hou iedereen op de hoogte van het verloop en de oplossing.
mvg Micra0


fout codes

Rem C1504 en C1044

Heeft U hier genoeg aan?

micra0 (0), 11 jaar geleden

Hallo,

De remlichtschakelaar levert (in het algemeen) weleens rare problemen op, mogelijk ook dit?
De schakelaar zit bij het rempedaal, is geen duur onderdeel, ik weet alleen niet of bij een W168 foutmeldingen van deze schakelaar in een foutengeheugen worden opgeslagen.
Anders zou je de auto eens kunnen laten uitlezen, dat brengt misschien licht in de zaak.
Een MB-dealer kan dit vast wel vertellen of het uit te lezen is.

Het blijkt zelfs dat deze dubbel is uitgevoerd deel 1 voor de remlichten.
Deel 2 is voor de automaat bak en die is niet zichtbaar als hij defect is. Deze fouten worden wel in het diagnose geheugen opgeslagen.

MVG. W123/280E

Weinig reactie van de overige proffesionals of is dit te moeilijk?

Hans4040 (330) PRO, 11 jaar geleden

micra0, je berichten bewerken heeft geen zin, dat leest niemand omdat men er geen e-mail van krijgt.
Gewoon een nieuwe bericht in het vak "Antwoord direct" plaatsen, Schrijf je bericht en klik Verzenden

Moderator.

micra0 (0), 11 jaar geleden

Ik heb de auto net terug van de dealer en diagnose wijst uit dat de elctronica van de automaat stuk is. Erg dure repapratie. Kan er een tweedehands automaatbak in?

Groeten Micra0

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 11 jaar geleden

Dat kan, maar of dat dat dan uiteindelijk goedkoper is?

Mitdan (0), 11 jaar geleden

Hallo micra0
Ik heb ook een A-klasse (170 CDI) automaat in mijn bezit gehad. Ook ik had vaar het probleem dat deze in de noodloop sprong, na uit/inschakelen was het weg (voor een tijdje). Ik ben toen naar de dealer gegaan en zij vertelden mij dat er een schakelplaat van de automaat defect was. Dit zou een zeer kostbare reparatie worden. Ik ben toen ook voor een tweedehands bak gaan zoeken. Ik kwam terecht bij een automaat specialist in Heerlen. Hij geloofde niet dat de bak kapot was en heeft mij verzocht hem te komen bezoeken. Zo gevraagd zo gedaan. Na analiseren van het euvel, en uitlezen van computer was er geen probleem wat volgens hem ernstig was. Hij heeft mij toen geadviseerd de automaatpook te vervangen, hierin zit een chip die met de computer moet comminiceren. Deze zou volgens hem defect zijn. De pook laten vervangen en het probleem was inderdaad verdwenen. Volgens deze man kwam dit probleem wel vaker voor en werd er door dealers iets anders voorgelegd.

Ik hoopmdat je heir wat aan hebt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz A-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.