Mercedes-Benz S-Klasse: schurend geluid bij accelereren

Bouwjaar: 1972, Brandstof: Benzine, Motorcode: m110

Beste mensen,

het gaat om een w116 280 s uit 1972.
Wanneer ik boven de 50 km/h het gaspedaal intrap en dus accelereer hoor ik een zwaar schurend geluid, klinkt alsof het achter uit de auto komt.
Als ik gas loslaat hoor ik niets meer.

Ik heb de diffolie ververst, maar dat haalt niet uit.
Het rubber van de tussenlager ziet er ook goed uit.
Bakrubber en motorsteunen zijn ook recent vervangen.
Hardyschijf achter is ook vervangen.
Ik heb vandaag de auto opgekrikt met lopende motor, eerst linksachter en toen rechtsachter. Ik kon geen geluid ontdekken.
Probleem blijft.
Iemand een idee?

migil

Geplaatst door migil (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz S-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1610) PRO, 9 jaar geleden

Wat was de kleur van de olie ?

migil (0), 9 jaar geleden

Beste Kaleido,
die was bruin en was ongeveer 1 liter. Stonk wel enorm. Niet naar verbrand.
Ik heb de auto nog eens gestart en mijn vriendin de auto in D en R laten zetten. Ik zie wel dat de ingaande as van het diff bijna een halve slag draait wanneer je schakelt tussen R en D.....is dat normaal? Je hoort dan ook een "kloenk"

kaleido 1 (1610) PRO, 9 jaar geleden

Halve slag is 180 graden , dit is vrij veel.
Kloenk is speling.
Als je de auto opkrikt en beide wielen van de grond , het beste even opbokken , en je laat de boel dan draaien , kun je dan horen waar het vandaan komt , vrees toch voor je diff , pignonlager.
Je zou voorzichtig met een schroevendraaier op het pignonlager en het handvat tegen te oor kunnen luisteren of je raas geluiden hoort , je moet natuurlijk wel het verschil van goed en slecht weten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz S-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.