Mercedes-Benz C-Klasse: sporadisch inhouden en stilvallen - af en toe niet opstarten

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 220 CDI

Het probleem is begonnen met sporadisch inhouden en soms stilvallen. De wagen wou soms ook niet starten.
Over het algemeen reed de wagen OK. Bij het aanzetten van het contact, gebeurde het dat de lampjes op het dashboard flikkerden en dat hij niet meer startte.
Uitgelezen met DAS: fout EZS - stuurdoos defect. Mercedes geeft stuurslotgedeelte niet vrij in de handel, dus laten uitlezen bij Mercedes-dealer: zelfde foutmelding. Na enkele dagen voor reparatie binnengebracht bij Mercedes-dealer, maar nu een andere foutmelding gekregen: starter in kortsluiting. Hier heb ik echter grote twijfels bij. Toch nieuwe starter en nieuwe batterij gemonteerd en nieuwe sleutel bijgeleverd. Maar nog steeds hetzelfde probleem!

Is de stuurdoos het elektrisch gedeelte van het contactslot? Of is er nog een andere module aanwezig?

Heeft iemand dit probleem al gehad?

Alvast bedankt!

willyvb

Geplaatst door willyvb (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

willyvb (0) PRO, 13 jaar geleden

Auto vandaag terug binnengekomen: geen ruitenwissers, geen pinklichten, gezoem in het startcontact. Deze keer niet meer sporadisch, maar continu.
Terug uitgemeten: contact geeft geen verbinding.
Morgen terug naar dealer voor nieuw contact (210.545.03.08).

Vriendelijke groeten,
Willy

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.