Mercedes-Benz Sprinter 1997: Sprinter start niet; startrelais ? ratelt

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: D312

Camper met MB Sprinter start niet meer. Sta nu in Slovenie 29-03-2013. Radio stond aan en viel uit. Daarna niet meer te starten. Op bedieningspaneel signaleringen knipperen lampjes en ratelend geluid vanonder de motorkap (Startrelais???). Accu is nieuw en 13,2 V spanning; smeltveiligheden gecontroleerd en o.k. Wie kan mij verder helpen????

JohanMBSprinter312 1996

Geplaatst door JohanMBSprinter312 1996 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Sprinter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Theo Sparenburg (5), 11 jaar geleden

Lijkt toch op te lage accupanning. Accupolen goed schoon en klemmen goed vast? Massakabel goed vast?
Lukt het starten met hulpstartkabels niet?

vr.gr. Theo

moderator (0) PRO, 11 jaar geleden

Gewoon een lege accu. Eerst laden of met een starthulp starten. Maar dan wel moet goeie, dikke kabels en niet met die Hema-kabels van 5,95 euro. Die werken niet.

JohanMBSprinter312 1996 (0), 11 jaar geleden

Beste Theo en Moderator, sorry voor mijn late reactie, maar bereikbaarheid via internet lukte niet zo!
Bedankt voor de snelle reactie van jullie kant. Het starten met hulpkabels lukte wel. Accu was echter vol. Blijkbaar is er iets aan de hand met de druppellader van mijn beide accu's (board en auto accu). Met aparte druppellader gecontroleerd en accuspanning van beide accu's o.k. Mogelijk ook nog iets met contactslot. Heb WD 40 gespoten en nu maar zien hoe verder; anders langs de garage, denk ik zo.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Sprinter of stel zelf een nieuwe vraag.