Mercedes-Benz 407 1977: Start probleem

Bouwjaar: 1977, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld

Hallo medemonteurs,
Ik heb mijn oude mercedes L407 met motor OM 314 rijdend weggezet in de stalling. Nu wil ik hem na ca 8 maanden weer starten en hij slaat niet aan.
Het lijkt alsof hij blokkeerd. Nu heb ik handmatig met een sleutel op de krukas rondgedraaid. Dit gaat een stukje en dan blokkeerd hij. Ik hoor alsof hij ergens tegen aan komt ( een mechanisch tokgeluid) kan het een van de kleppen zijn wat hem nu tegen houdt. Lijkt me vreemd maar ik hoor graag van de kenners wat het zou kunnen zijn. Is er in de motor iets wat de blokkade veroorzaakt. Alvast bedankt voor serieuze antwoorden

Groet

lieshout

Geplaatst door lieshout (240) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 407? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

1 maand geleden - harry4203

Dat is wel erg lastig om zo een antwoord te geven, Ik zou t klepdeksel er eens afhalen en kijken of je wellicht iets ziet wat fout gaat wanneer je em probeert met de hand rond te draaien.

    Hallo Harry,

    Bedankt voor de snelle reactie. Kleppendeksel heb ik er al afliggen. Niks bij zonders te zien. Wel was het boutje los van de as waar de tuimelaars aan zitten. In de as zit een gaatje waar dit boutje ingedraaid kan worden zodat de as niet kan verschuiven. Woensdag ga ik kijken of de kleppen vanuit deze kant ingedrukt kunnen worden. Kijken of er eentje vast zit. - lieshout (240), 1 maand geleden

1 maand geleden - lieshout

Hallo Harry,

Bedankt voor de snelle reactie. Kleppendeksel heb ik er al afliggen. Niks bij zonders te zien. Wel was het boutje los van de as waar de tuimelaars aan zitten. In de as zit een gaatje waar dit boutje ingedraaid kan worden zodat de as niet kan verschuiven. Woensdag ga ik kijken of de kleppen vanuit deze kant ingedrukt kunnen worden. Kijken of er eentje vast zit.

1 maand geleden - lieshout

Hallo, ik heb vanuit de carter gekeken en zie dat er 1 zuigerstang krom is. Deze komt tegen de zijwand en blokkeert. Is er iemand bekend met een OM 314 motor voor evt revisie of zijn er liefhebbers voor in het geheel voor onderdelen.

2 weken geleden - lieshout

Zuigerstang is krom. Mercedes wordt verkocht voor onderdelen. Liefhebbers gevraagd. Foto’s zijn beschikbaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 407 of stel zelf een nieuwe vraag.