Mercedes-Benz 407 1985: Voltage probleem

Bouwjaar: 1985, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 6167, Motorinhoud (cc): 2400, Vermogen (kw): 53

Hallo, ik heb een raar terugkomend probleem met mijn oude Mercedes 407D met om616 blok.

Soms wordt mijn accu niet bijgeladen en soms wel. Onderweg naar Spanje liep mijn accu leeg tijdens het rijden met lichten aan. Gemeten met multimeter en ze was onder de 10.5 volt gedropt, bij een kennis in Frankrijk wat "onderzoek" gedaan en dacht dat de spanningsregelaar stuk was, nieuwe gehaald en accu werd weer opgeladen rond 14.7 volt...tot een avond later ik weer met een lege accu stond. Uitijndelijk op bestemming aangekomen, waar ik nu met een mulitmeter constant aan m'n accu aangesloten de spanning meet. Op sommige momenten wil de spanning oplopen tot 14,5 a 14.7, maar soms niet.(vaak als het vochtiger weer is heb ik ik het idee) Ook als ik soms de lichtschakelaar aanzet, stort de spanning in tot 12.5 en blijft langzaam zakken, andere keren blijft hij mooi rond de 14,5. Ook werkt het voorgloeien soms wel en soms niet.
Ik zet elke nach de accu aan de lader, zodat ik igg overdag weg kan als het nodig is en een keer of 5 kan starten als het nodig is (95 AH batterij van Bosch uit 2020)

Misschien nogal een vaag verhaal, maar misschien dat hier iemand al eens eens een soortelijk probleem heeft gehad. Ik verdenk m'n dynamo, maar weet het niet zeker en zoek een second (of meer;) opinio(s) voordat ik er een aanschaf.

Mvg. Youri

Mercedes 407D

Geplaatst door Mercedes 407D , lid sinds 2 weken geleden

5 Reacties

kaleido 1 PRO, 2 weken geleden

Ik denk ook aan je dynamo , diodebrug defect .
Controleer in ieder geval al je plus en massa verbindingen op corrosie en aanslag in de kabels

Highway PRO, 2 weken geleden

er zijn nog bedrijven die een testbank hebben. laat je dynamo maar eens testen op zo'n bank

ford3600, 2 weken geleden

dit voertuig heeft echt een goede v snaar nodig die ook genoeg gespannen is eigenlijk geef je het zelf al aan dat met vochtig weer het probleem optreed

Mercedes 407D, 2 weken geleden

Aha, de v-snaar, ja dat is een goed idee om eens naar te kijken, ik had wel gezien dat ie vrij nieuw is, maar misschien kan ik ze eens een beetje opspannen om te beginnen.

Beste antwoord, geplaatst door Mercedes 407D, 4 dagen geleden

Opspannen heeft het probleem opgelost ! Na starten direct 14.5 volt, bij alle weertype:D. Dank allen voor jullie hulp. (Voorgloei issue was gebroken kabel op stift nr. 1)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 407 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.