Mercedes-Benz Mb100: start problemen

Bouwjaar: 1990, Brandstof: Diesel

Sinds enkele dagen start mijn mercedes MB100 d niet meer. Alles is denk ik ontstaan nadat ik hem per ongeluk heb laten afslaan. Daarna is hij bij een garage geweest, waarbij de accu is vervangen en alle stroom kabels zijn doorgemeten. Hierna starte hij nog niet. De conclusie bij de garage was dat de startmotor kapot was, deze kon echter niet snel en goedkoop vervangen worden.

Ik zie echter de startmotor wel draaien (wanneer de accu vol is. Dit was in de garage niet het geval) en hoor na het draaien en klik uit de bovenkant van de motor komen.

De startmotor begint bij het omdraaien van de sleutel redelijk goed te draaien maar het tempo zwakt dan vrij snel af, waarna de klik volgt.

Is naar jullie idee ook de startmotor defect, of is er een ander probleem?


Alvast bedankt!

Willem

Geplaatst door

zhoog (0)

al 17 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

willem heb je hem al aan proberen teslepen.
als de motor goed is moet hij het dan vrijsnel doen.
en met de startmotor moet hij toch best een poosje goed rond kunnen gaan .
het kan dan dus aan de accu of aan de startmotor liggen maar kijk dan eerst de massa en plus aansluitingen na.

groetjes jan.

jan T 100
badge vip badge

17 jaar

Jan, dankje. Slepen werkt inderdaad, of van bergen af duwen.... Heb hem eer-gisteren vanuit noorwegen in een keer naar nederland gereden (12 uur lang de motor laten draaien :D).

Hoe check ik die massa en plus aansluitingen? zoals onder beschreven:

[quote=iemand]Ik zou TS willen adviseren eens goed te kijken naar het startcircuit. Dus + pool naar +startrelais, startmotor aansluiting startrelais naar startmotor, massa motorblok naar firewall, chassis naar - pool. Kijk of alle verbindingen goed zijn, haal ze los en ruw ze op desnoods.

Een andere test: startkabel met ene klem op minpool accu en andere klem ergens op motorblok. Andere startkabel op + pool en tik daarmee de startmotor kant van het startrelais maar eens aan. Dan is zeker te stellen of startmotor het nog doet en je accu nog genoeg juice heeft. Herhaal dit met de startkabel verwijderd van de min pool. Zo is te zien of startmotor en blok een goed massa pad richting accu hebben.[/quote]
dankje.

Willem

zhoog 0

17 jaar

ja willem zo zou ik dat doen.
en ik begrijp dat de motor dus goed is.
als je aan die kabels niks vind dan zal ik de accu laten testen en als deze goed is de startmotor laten reviseren.

groetjes jan.

jan T 100
badge vip badge

17 jaar

Je kunt ook heel eenvoudig, met een schroevendraaier, de plus van het startrelay met de plus van de wikkeling doorverbinden.
Zeg maar het relay overbruggen.

[url=http://imageshack.us][img]http://img456.imageshack.us/img456/9241/...[/img][/url]

Hans4040 970
badge vip badge

17 jaar

Heb vandaag de startmotor eruit gehaald. Aangesloten op een andere auto en zowel de relais als de motor zelf werkte. Weer geinstalleerd maar nog steeds start ie niet terwijl de motor wel meedraait voor 1 seconde bij het starten. Lijkt wel of er te weinig vermogen is....
Iemand nog ideeen?

zhoog 0

17 jaar

is de accu wel goed en de bedrading en aansluitingen wel schoon en geen onderbrekingen.

groetjes jan.

jan T 100
badge vip badge

17 jaar

zet er eens een extra massakabel op van motor naar chassis.

mart-vervoort 0
badge

17 jaar

Na lang geklus en getest... Bleek het inderdaad de aarde van de motor te zijn. Deze was gecorodeert en de startmotor had daardoor te weinig vermogen. Mart-vervoort. Dankjewel!!!

Bus start weer prima. Iedereen bedankt voor de antwoorden en suggesties.

zhoog 0

17 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz MB 100 of stel zelf een nieuwe vraag.