Mercedes-Benz SLK-klasse 1998: start soms niet

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: 111

Hallo,
Ik heb een vreemd probleem. Soms wil de auto niet aanslaan. Startmotor loopt altijd. Na lange tijd stilstaan start hij ook altijd. Na een rit van minimaal een paar minuten start hij SOMS niet. Dan wachten en na een kwartier of halfuur start hij weer. Is er al voor bij de garage geweest en die heeft een nieuwe kabel van de brandstofpomp naar de electronica voorin gelegd. Heeft ook een nieuw relais tussen gezet. Heeft het weken goed gedaan. Toen ineens ging het soms weer mis. Weer naar de garage waar ze een ander voedingspunt hebben genomen. Heeft Niks geholpen. Ik wil kijken of ik middels deze weg zelf iets kan doen om het op te lossen. Het lijkt mij warmte-gerelateerd te zijn. Iemand??

overlander

Geplaatst door overlander (0) , lid sinds 2 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz SLK-klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 2 jaar geleden

Symptomen komen overeen met een onderdeel dat warm bij lage toeren niet goed werkt.
Dat kan de krukaspositie sensor zijn, maar ook de nokkenaspositie sensor komt wel eens voor.

Als de auto niet wil aanslaan, probeer dan eens de genoemde onderdelen (1 per keer) af te koelen met perslucht of koud-spray. Slaat de motor dan sneller aan, dan heb je het defecte onderdeel gevonden.

Nikeboy (0), 2 jaar geleden

Klopt, heb dit ook meegemaakt en was niet uit te lezen

overlander (0), 2 jaar geleden

Bedankt oldford voor je antwoord. Ik ga er mee aan de slag (als ik tijd heb).
Was idd niet uit te lezen.

check

Beste antwoord, geplaatst door overlander (0), 2 jaar geleden

Als afronding nog even melden dat de krukassensor is vervangen en dat heeft het probleem opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz SLK-klasse of stel zelf een nieuwe vraag.