Mercedes-Benz C-Klasse: startinstalatie

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Diesel

Ik heb in een mercedes c 230 een nieuwe batterij geplaatst (oude batterij afgekoppeld);nu wil ik hem eens starten maar kom tot de vaststelling dat hij niet meer start ; startmotor draaid niet.Wat kan hier de oorzaak van zijn.

Guy 301

Geplaatst door Guy 301 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

spanbandje (0) PRO, 15 jaar geleden

Ik ga er van uit dat de nieuwe accu vol is, hoor je iets tikken als je het contact sleuteltje omdraait???? de startmotor wordt misschien niet aangstuurt, met een proeflampje kijken of er spanning op het dunne draadje op de startmotorrelais komt te staan tijdens het draaien van de sleutel, zo niet, is dit te simuleren door spanning op het draadje van de startrelais op de startmotor te zetten( niet de dikke kabels maar er naast meestal met een klein kabeloogje) zou de starmotor de motor moeten laten rond draaien. als dit nog geen resultaat heeft is de starmotor misschien overleden, is de startmotor niet mee blijven draaien, door een defect contactslot?????succes Marcel.

Guy 301 (0), 15 jaar geleden

even een rechtzetting:
het betreffd een C 220 CDI te zijn
als het kontakt word opgezet begint de ventilator op volle toeren te draaien bij verder draaien naar starten doet de startmotor niets

RolandK10257 (0), 15 jaar geleden

Als het een C 220 CDI is zal bouwjaar 1991 niet kloppen denk ik.
Kan het zijn dat de auto startbeveiliging en/of een alarm heeft en dat deze beveiliging nu in werking is getreden door het af en aan-koppelen van de accu ?

Guy 301 (0), 15 jaar geleden

Hallo RolalndK10257 ;u hebd gelijk ,het bouwjaar is 2001.
Het probleem is intussen opgelost, ik heb van de motorstuurdoos en de zekeringkast (in de motorruimte) alle fische afgekoppeld en terug aangekopeld nadien starte de motor terug en is het probleem opgelost.
Wat de echte oorzaak was blijft voor mij een vraag.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.