Mercedes-Benz Sprinter: Startprobleem Merc. Sprinter 318 CDI, alleen een "KLIK" te horen

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Motorcode: 6 cilinder automaat

Bij het omdraaien van de startsleutel hoor je enkel en alleen een "KLIK". De motor slaat dus ook niet aan. Na het herhalen van vorenstaande handeling, ( soms wel tot 8 keer toe ) wordt de motor wel gestart. Het probleem doet zich niet altijd, maar toch met enige regelmaat voor. Auto staat nu bij de Mercedes garage, echter niet is duidelijk wat het probleem zou kunnen zijn. De startaccu is doorgemeten en goed en de auto laat "uiteraard" nu geen kuren zien. Vorig jaar is er een nieuwe startmotor ( 5600 km )gemonteerd, daar deze een storing gaf. Nu heeft de auto 13.000 km gelopen.
Herkent iemand dit probleem en wat zou de oorzaak/- en oplossing kunnen zijn.

albertvrielink

Geplaatst door albertvrielink (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Sprinter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

15 Reacties

kaleido 1 (1610) PRO, 8 jaar geleden

Je zou toch geneigt zijn om de startmotor te verdenken als ik dit zo lees.
De klik hoor je van de startmotor of van een relais ?
Er komt wel spanning op het stuurdraadje van de startmotor ?
Ik neem aan dat alle plus en minkabels al gecontroleerd zijn ?

albertvrielink (0), 8 jaar geleden

Dag Kaleido 1.
Bedankt voor je reactie. Zoals het nu lijkt functioneert alles naar behoren. Dus ook stuurdraad enz. Het wachten is op het moment van niet reageren. Laat de auto nog een poosje in de garage staan. Hij schijnt aan de monitor te hangen. :)
Ik laat weten hoe het afloopt.

willy9 (0) PRO, 8 jaar geleden

relais op starter vervangen een 80 € bosch
gr

albertvrielink (0), 8 jaar geleden

Dag Willy9,
Bedankt voor je reactie. Kort vraagje. Is jou suggestie ervaringsgericht of een algemene opmerking.? Ik zie nl. dat je ingeschreven staat als Professional. Als je opmerking ervaring gerelateerd is, zou ik kunnen overwegen het relais preventief te vervangen. De auto staat nu nog bij de garage en start normaal. Maar hij kan daar niet eeuwig blijven dus zal ik hem vandaag of morgen moeten ophalen en dan zul je net zien dat hij thuis wel weer de problemen geeft. Maw. is jou suggestie ervaringsgericht dan kan ik het relais preventief laten vervangen. Hoor graag van je. Bedankt alvast.

willy9 (0) PRO, 8 jaar geleden

v6 automaat
ook effen mee na gezocht, na start onderbreking (alarm) doorverbonden 2 weken goed .
Is uit ervaring met 2 x hetzelfde probleem ,soms starten hij niet als ge alles controleerde (starter gedemonteerd nazien ) alles ok suc6

albertvrielink (0), 8 jaar geleden

Dag Willy9,
Bedankt voor de info. Hou je op de hoogte over de afloop.

victor trs (0) PRO, 8 jaar geleden

Hallo
Wil je het spanningsval eens meten tussen alternator en batterij
Als de afwijking te groot is , kabelboom vervangen
der zit ergens een smeltzekering in die kabel en kan zo een sporadisch probleem veroorzaken

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 8 jaar geleden

Een Sprinter 906 heeft ook weleens last van div relais die niet schakelen op het SAM. +15 relais' vernieuwen en het probleem is opgelost.

albertvrielink (0), 8 jaar geleden

Hallo. Bedankt voor jullie reacties. De auto heeft ruim een week bij de garage gestaan en vertoonde natuurlijk GEEN mankementen. ( de bekende kiespijn :-) )
In overleg hebben we nav. een van jullie opmerkingen preventief het startrelais vervangen. Het is nu even afwachten. Ik houd jullie op de hoogte. Vooralsnog bedankt voor jullie info. vriendelijke groet Albert.

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 8 jaar geleden

Wat ik bedoelde was niet het startrelais. Heb je ook nog andere relais' vernieuwd?

albertvrielink (0), 8 jaar geleden

Hallo,
Even voor de volledigheid. Ga ook nog 2 relais (+15 ) vervangen. Dit nav bekomen advies. Tot nu toe geen probleem meer gehad. De camper staat momenteel in de stalling en ga pas aan het eind van het jaar op pad. Houdt jullie op de hoogte.
met vr. groet Albert.

willy9 (0) PRO, 8 jaar geleden

albertvrielink

hoe is het met starten nog steeds goed
gr

albertvrielink (0), 7 jaar geleden

[quote=willy9]albertvrielink

hoe is het met starten nog steeds goed
gr[/quote]
Dag Willy9.
Eerst excuus voor mijn erg late reactie. Op de een of andere manier heb ik je vraag gemist. Ook hiervan geen mail ontvangen. Ik wil dan toch nog even reageren.
Jammer genoeg doet het probleem zich nog steeds voor. Ik heb inmiddels alle relais vervangen, die met het motor management aangaan. Toevallig net bij de garage geweest en een en ander doorgesproken. Ik heb nl vanaf vorig jaar alle startstoringen zo gedetailleerd mogelijk bijgehouden en op papier gezet. De enige rode draad die er doorheen loopt is dat als ik start en het euvel doet zich voor, ik een scherpe klik hoor. Ik heb nu voorgelegd om de startmotor te vervangen. ( onder garantie uiteraard ) Het lastige is en blijft dat het euvel zich incidenteel voordoet. Het is dus nog even afwachten hoe de garage of Mercedes hierop reageert.
Zal wat vaker op deze site kijken als er reacties zijn. Nogmaals excuus.

AlbertAppie (0), 5 jaar geleden

Sorry dat ik deze een kick geef, ik heb exact hetzelfde probleem. Ik ben benieuwd hoe dit is afgelopen

albertvrielink (0), 5 jaar geleden

Hallo. Vervelend zo’n euvel dat zich incidenteel voordoet. Ik ben nog steeds op zoek naar de oorzaak. Deze is niet duidelijk. Inmiddels zit er een 2e nw startmotor op en het probleem blijft zich af en toe voordoen. Soms gaat het lange tijden goed en plots is het er weer. Ben net op vakantie en zet de auto stil. Wil hem daarna opnieuw starten om te verplaatsen en ja hoor, alleen de klik. Tegenwoordig haal ik de sleutel uit het contact, plaats hem weer en start. Dat werkt tot nu toe. Tijdens de stallingsperiode meerdere malen gestart en ging altijd goed. De laatste keren deed hij het niet na een langere rit. Dus al met al niet echt een patroon. De Mercedes garage weet het ook niet. Ik laat het maar zo. Hij heeft me nog nooit laten staan. Km stand is 20.000. Mocht u er achter komen dan hoor ik het uiteraard graag. Met vr. Groet en succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Sprinter of stel zelf een nieuwe vraag.