Mercedes-Benz Vito: Stinkt naar uitlaatgassen onder motorkap en in cabine

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: cdi

Betreft een Vito 108 cdi , klant klaagt over stank in cabine en onder motorkap van uitlaatgassen. De uitlaat systeem is dicht . De egr en inlaathuis zijn schoongemaakt ( waren wel enorm vervuilt met roet en slutche)Kent iemand dit probleem en kan mij oplossingen geven ?

gardejonge

Geplaatst door gardejonge (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Vito? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

harry folkers (0) PRO, 13 jaar geleden

Warschijnlijk lekken je verstuivers

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Benny demonteer de kap op de verstuivers en verbaas je. Succes.

gardejonge (0) PRO, 12 jaar geleden

Probleem is inmiddels opgelost , mijn verdenking ging eerst uit naar de carterventilatie daar de slang niet goed was aangesloten en een grote oliedrap boven op de verstuivers was .Alles goed schoongemaakt en daarna de carterventilatieslang zonder de deksel gemonteert met een extra klem op de slang.
Nu kon je nadat de motor liep het knetteren van een compressie horen (hoorde je eerst niet door de deksel over de verstuivers) . De afdichtring van de verstuiver van 3e cillinder bleek te lekken .Na dit te hebben hersteld was probleem opgelost

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Vito of stel zelf een nieuwe vraag.