Mercedes-Benz Vito: Storingscode P1610

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2 cdi

Even als voorbereidend werk; een klant van ons is langsgeweest met een brandend motorstoringslampje, we hebben de foutcode uitgelezen en gewist en de klant komt binnenkort terug voor reparatie. Nu heb ik de foutcode P1610 met de volgende omschrijving erachter; controleer component N10/1 (SAM-regeleenheid voor met zekering en relaismodule) relais N10/1kr (relais circuit 87, motor) schakelt te laat uit. Klant heeft ook het idee dat hij soms een relais hoort tikken wat hij nog niet eerder heeft gehoord. Mijn vraag is nu, kan iemand mij een richting opsturen waar ik moet gaan zoeken?

autobedrijf schijf

Geplaatst door autobedrijf schijf (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Vito? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 12 jaar geleden

Het tikken zou eerder een stelmotor op het kachelhuis kunnen zijn. Dit komt namelijk zeer regelmatig voor, met name als het koud is.
De foutcode weet ik zo uit mn hoofd niet, zou ik ff moeten opzoeken. Was dat de enige foutcode trouwens?

autobedrijf schijf (0) PRO, 12 jaar geleden

Dat was idd de enige foutcode, vraag me af of ecu het motorstoringslampje aandoet als gevolg van een kapotte stelmotor op het kachelhuis trouwens.

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 12 jaar geleden

Het motorstoringslampje gaat niet branden door een defecte stelmotor in het kachelsysteem. Het zijn ook twee los staande problemen. Ik zal kijken of ik er vanavond aan toe kom om de foutcode op te zoeken.

autobedrijf schijf (0) PRO, 12 jaar geleden

Hallo Jarno, heb jij al tijd gehad om foutcode op te zoeken? a.s. Vrijdag staat auto weer bij ons namelijk.

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 12 jaar geleden

Nou, ik heb alle foutcodes bekeken, maar nergens geen P1610. Ik heb wel gevonden welk relais er bedoeld zou worden. Dat is relais K4 in de E-box voor onder de motorkap. Je zou dit relais kunnen vernieuwen om te zien of het probleem dan weg is. Treedt het probleem vaak op?

autobedrijf schijf (0) PRO, 12 jaar geleden

Hoi Jarno, auto is deze week weer binnen geweest voor apk en klant heeft laten weten dat het lampje nooit meer gebrand heeft, en hij wilde ook niet dat we hier nog tijd in gingen steken, dus helaas moet ik het antwoord op dit probleem schuldig blijven. iig Bedankt voor meedenken en opzoeken van gegevens, als probleem terugkomt ga ik zeker met jou tip aan de slag.

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 12 jaar geleden

Jij hebt je best gedaan en het is altijd de keuze van klant.
Graag geholpen!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Vito of stel zelf een nieuwe vraag.