Mercedes-Benz E-Klasse: Storingsmelding 'Valse lucht'

Bouwjaar: 1995

Beste prikkers..

Rij al geruime tijd een MB automaat uit okt. 95. Sinds kort verschijnen er wat mankamenten, waaronder dat de auto slecht start in de ochtend, hij start wel maar valt wel vrij kort daarna weer uit. Na wat gassen blijft ie wel aan. Tijdens het stilstaan trilt de motor ook. Ook draait ie onregelmatig qua toeren.

Ben naar een garage geweest en heb hem uit laten lezen. Kreeg de volgende bericht in het systeem: Foutcode F22 Valse lucht en smooorklep klemt. (helaas had ie geen monteur die dit kon nakijken op korte termijn)

Heeft iemand enig idee hoe ik dit kan oplossen, en wat kost zo'n eventuele 'grap' bij een MB dealer?

Noisy

Geplaatst door Noisy , lid sinds 16 jaar geleden

2 Reacties

flow, 16 jaar geleden

HOI IK HEB HET ZELFDE PROBLEEM IK HEB OOK VAN ALLES UITGEWISELD LAMBDA,LUCHTMASSA METER EN NOG NIET GOED LOPEN WAT BLEEK NU, DE SMOORKLEP HAD RONDOM OPENINGEN DOOR HET VUIL DAT IN HET HUIS ZAT NA SCHOON GEMAAKT TE HEBBEN WAS HET EEN WERELD VAN VERSCHIL MAAR HIJ LOOPT NOG NIET GOED VOLGENS MIJ IS HET GAS KLEP HUIS KAPOT MAAR IK LAAT HEM EERST UITLEZEN WANT HET ZAL NIET GOEDKOOP ZIJN DENK IK ZO.

Noisy, 16 jaar geleden

Dag Alan,

Ik heb de auto inmiddels uit laten lezen, en ja hoor het gasklephuis is kapot. Een nieuwe kost 486 ex de btw.!! Ik heb al 1 via de sloop geregeld en deze erop gezet. Motor loopt iets beter maar echt niet als van ouds..denk dat ik hem moet resetten, want zo iets heb ik namelijk gehoord.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.