Mercedes-Benz C-Klasse: Stroomverlies

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 200 Kompressor

De accu loopt leeg door stroomverlies, indien zekering 27 wordt verwijderd is het probleem opgelost. Deze zekering is voor de bediening van de Elektrische stoel en stuurwiel verstellingen. Heeft iemand eerder dit meegemaakt. Indien de zekering aanwezig is lijkt alles goed te funtioneren.

CONNY

Geplaatst door CONNY (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

spanbandje (0) PRO, 14 jaar geleden

Als de module voor de stoel en stuurverstelling( steuergerat vorderzitsverstelling) actief blijft zou deze de accu leeg kunnen trekken
Zekering F27 is van de + 30, controleer ook even of de Kl15 wel wegvalt bij contact uit, dit is in stekker 2 pootje 3, 2,5"zwart/geel.
daar zit geen zek tussen vanuit de SAM module
Ook kan je proberen om de CAN leidingen los te nemen, stekker 1 pootje 13 & 14 bruin/ rood en bruin zodat er geen communicatie is en daardoor gaat het netwerk slapen, geeft het zelfde effect als de zekering F27 verwijderen, maar als alles nog werkt is het misschien een can bus overload, ik denk dat de auto na loshalen van de can een storing geeft dat een van de aangemelde stuurapparaten niet antwoordt, als alles goed werkt kan je het betreffende stuurapparaat ook uit de lijst laten verwijderen dan heb je geen storing meer, dit is de goedkoopste manier, maar of dit de juiste is ligt aan de financiele situatie van de klant.

Ik heb geprobeerd het schema even te mailen maar weet niet of het goed is gegaan.
M.v.g. Marcel.

willy9 (0) PRO, 14 jaar geleden

kunt u niet eens met een andere samdoos links achter in de koffer proberen want deze durven weleens voor problemen zorgen zeker van deze jaar tal

groetjes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.