Mercedes-Benz A-Klasse: stuur geageerd vreemd

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: a 150

na het vervangen van de koppeling waarvoor het subframe met motor en versnellingsbak is uitgebouwd met het complete stuurhuis.
stuurt de auto vreemd , als je naar rechts stuurt gaat dit zeer licht stuur je naar links gaat dit zwaarder en wil het stuur gelijk weer terug naar rechts.
als ik de auto uitlees met een kts geeft hij fout stuurhoek sensor signaal can niet plausibel.
heb geprobeerd om in de kts een functie te vinden om het te kalibreren maar kan dit niet vinden.

taz76

Geplaatst door taz76 (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz A-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Hans4040 (295) PRO, 13 jaar geleden

Is de auto na deze actie ook weer netjes uitgelijnt?

haandp (0) PRO, 13 jaar geleden

Beste,

Hebben wij ook al aan de hand gehad met een B-klasse... Hebben we met de KTS ook niet klaargekregen. Bij Mercedes elektrisch stuurhuis terug laten initialiseren en klaar is kees.

Mvg,
Hans

ToniMB (0) PRO, 13 jaar geleden

Uitlijnen is niet nodig na deze klus. Wat wel erg link is is het stuurhuis, de stuurkolom zit vaak erg vast en de verleiding is groot om met hamer en/of bandenlichter te werk te gaan om de boel los te krijgen. Hier kan dit stuurhuis helaas absoluut niet tegen, de sensor in het stuurhuis sneuvelt dan.
Om de stuurkolom los te krijgen een goede roestoplosser/kruipolie gebruiken en blijven wrikken dan komt hij vanzelf los.
Met deze auto zou ik even langs de dealer gaan om te laten uitlezen.

haandp (0) PRO, 13 jaar geleden

[quote=ToniMB]Uitlijnen is niet nodig na deze klus. Wat wel erg link is is het stuurhuis, de stuurkolom zit vaak erg vast en de verleiding is groot om met hamer en/of bandenlichter te werk te gaan om de boel los te krijgen. Hier kan dit stuurhuis helaas absoluut niet tegen, de sensor in het stuurhuis sneuvelt dan.
Om de stuurkolom los te krijgen een goede roestoplosser/kruipolie gebruiken en blijven wrikken dan komt hij vanzelf los.
Met deze auto zou ik even langs de dealer gaan om te laten uitlezen.[/quote]
Klopt helemaal ToniMB. Voorzichtingheid zeker geboden. Toch zeker eerst proberen stuurhuis te laten initialiseren. Als dat niet lukt, vervangen.

autobedrijf harnaschpoort (0) PRO, 13 jaar geleden

bedankt voor de info , inderdaad ging de kruis koppeling er zwaar vanaf dus is er wat geweld gebruikt.
we hebben hem ook inmiddels al laten intialiseren maar de mocht niet baten , dus het zal wel vervangen worden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz A-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.