Mercedes-Benz C-Klasse: Temperatuurmeter doet het soms niet

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 180

Hallo,

Ik heb een Mercedes C180 uit 1996 (w202) en heb het volgende porbleem: de temperatuurmeter doet het soms wel en soms niet.

Het probleem is dat de wijzer soms niet omhoog komt van de 40 graden. Daarbij merk ik nog even op dat als de wijzer het wel doet, deze het tijdens de gehele rit blijft doen (valt tijdens het rijden dus niet ineens uit).

Ik heb er een beetje op gelet wanneer de wijzer het meestal wel en niet doet:
- als de auto wordt gestart als hij koud is en na korte ritten doet hij het vrijwel altijd;
- als de auto wordt gestart na een langere rit doet hij het vaak niet.

Ook de andere meters in het dashbord vallen wel eens uit: af en toe de toerenteller en heel soms de snelheidsmeter; de brandstofmeter bijna nooit.

Wie heeft dit ook wel eens meegemaakt en/of weet wat dit zou kunnen?

Alvast bedankt voor de reacties!

Gr, Mike

MikeAmsterdam

Geplaatst door MikeAmsterdam (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

willy9 (0) PRO, 14 jaar geleden

naalden plakken aan naald rust pen -- geef eens een klap op het dasbord springt meestal dan omhoog --zo ja --speciale busjes over aan pennenjes laten doen -- bij mercedes is dit euvel bekent komt veel voor bij C-CLASSE 202 zowel benzine als diesel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.