Mercedes-Benz C250: temperatuurregeling

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 250 turbodiesel

Mijn Mercedes, een w202 C250 Turbodiesel heeft problemen met de temperatuurregeling. De temperatuur aan de bestuurderskant gaat als een jojo op en neer. Niet altijd trouwens. Als het fout gaat komt er meestal bloedhete lucht uit die dan na een tijdje weer wisselt naar steenkoud. De passagierskant doet het goed.
Om het euvel te verhelpen is de regelunit er al uit geweest en is het potmetertje van het linkerwieltje (dus geen elektronische regling) en de contacten ingespoten met contactspray. Ook de contacten aan de reglventielen onder de motorkap zijn los geweest en ingespoten. Bij het uitlezen komt onder het kopje 'Airco' het bericht dat de warmwaterpomp een storing heeft. Als dat klopt zou volgens mij zowel links als rechts problemen moeten geven en dat is niet zo.
Volgens mij moet het wel aan de regelkleppen zelf liggen of aan de aansturing daarvan. Een vastzittende klep ligt ook weer niet voor de hand want dan zou de lucht constant heet of koud moeten zijn.

Is er iemand die bekend is met dit probleem en mij daarmee verder kan helpen?

Suy

Geplaatst door Suy (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

mart-vervoort (0) PRO, 16 jaar geleden

denk dat het stangetje van de regelbare kleppen afgebroken is. hoor je geen geluid als je de kleppen bediend?

Suy (0), 16 jaar geleden

Martin,
Er is eigenlijk geen geluid te horen. Wat ik wel heb gehoord bij het uitlezen (daar moet immers het contact voor aan staan) was dat er steeds een tikkend geluidje uit de buurt van de kleppen kwam.
Als dat het probleem is, hoe moet het probleem dan opgelost worden. De klep vervangen of kan het stangetje ook apart vervangen worden?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.