Mercedes-Benz C-Klasse: tempomaat

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800

Hallo ik heb probleem met tempomaat . hy werkt alleen als ik mn voet opde koppeling na het aangrijpen van de kopp. eraf laat schieten. Rem pedaal is geen probleem.En als hy het doet werkt tempomaat als het hoort. Tot dat je ontkoppelt en op gewone manier het kopp.pedaal laat opkomen . Zou het in kopp.schakelaar zitten of iets anders. Ik heb kopp. schakelaar nagemeten als ik het in druk heb ik af en toe weerstand gemeten . En wat kost zo'"n schakelaar , is het te vervangen als het contact uit staat.

benzje2

Geplaatst door benzje2 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

wat hij kost weet ik niet, maar is wel simpel genoeg te vervangen.

Mij lijkt ook dat dit de oorzaak moet zijn.

Groeten Marcel

benzje2 (0), 17 jaar geleden

Hallo, hellbat bedankt voor snelle reactie. Ik ga die kopp.schakelaar maar vervangen. vr.groeten Benzje

Hans4040 (330) PRO, 17 jaar geleden

Misschien moet hij alleen maar afgesteld worden?
vervangen kan altijd nog.

mvg,
Hans.

benzje2 (0), 17 jaar geleden

hallo Hans ik heb het idee dat ik er weinig aan kan afstellen .Maar weet jy meer? Schakelaar word voldoende ver ingedrukt. Ik dacht ook dat hy niet ver genoeg werd ingedrukt. Tydens door meten werd duidelyk dat hy 5 van de 10 keer wel deed. Maar denk jy dat er een afstel mogelykheid inzit.
Alvastbedankt Benzje

Hans4040 (330) PRO, 17 jaar geleden

In mijn database`s kan ik geen gegevens vinden over het afstellen van de schakelaar.
Over de remlichtschakelaar zegt men echter wel dat hij NIET afstelbaar is en vervangen moet worden.
Schakelaar kost ongeveer €15,=

mvg,
Hans.

benzje2 (0), 17 jaar geleden

hallo Hans het probleem zit denk ik in de kopp. schakelaar . die werkt toch los van het rem pedaal schakelaar, en word met stekkers met elkaar verbonden . dus als ik alleen kopp schakelaar door meet is het voldoende ? alvast bedankt vr.groeten benzje

Hans4040 (330) PRO, 17 jaar geleden

Als de tempomat op het rempedaal reageerd is de schakelaar goed en hoef je alleen de koppelings schakelaar te meten (zonder bedrading er aan).
De schakelaar doet het of doet het niet, en als hij het soms wel en soms niet doet ,gewoon vervangen.

benzje2 (0), 17 jaar geleden

hallo Hans .Mooi zo dan denke we daar het zelfde over.Ik heb nog wel een vraagje over mn koppeling.By het aangrypen ervan trilt hy wat alsof er olie op de plaat zit . maar kan het ook zyn dat de cylinders om koppeling te bedienen niet ontlucht zyn? alvast bedankt. P.S ik vind dit een geweldige site. vr. groet benzje

Hans4040 (330) PRO, 17 jaar geleden

het trillen van de koppeling ligt aan de koppeling zelf , niet aan de cylinders.
Ik ben er alleen nog niet uit of het aan de plaat of aan de drukgroep ligt.
Mijn eigen C heeft het ook , maar je leert er mee leven.

benzje2 (0), 17 jaar geleden

Dat is zeker. Als je ietsjes wat meer gas geeft by het aangrypen heb je er geen last van. Je kan toch moeilyk kopp. vervangen voor dat probleem, als hy nog niet versleten. Maar als hy trilt vind ik het zonde voor de rest van de aandryflyn. Die krygt op dat moment wat meer te verduren. vr.groet benzje

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.