Mercedes-Benz 200: Thermostaat Mercedes

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: CDI

Mijn Mercedes 200 CDI Classic 2001 geeft via de boordcomputer aan, dat de temperatuur niet boven de 50 graden komt.Volgens een vriend moet er een nieuwe thermostaat in, omdat op deze manier de koelvloeistof continu door blijft gaan.De temperatuurmeter in de auto bij het verwarmingspaneel staat normaal op 22 graden.In feite zou het behaaglijk warm moeten zijn, maar hij blaast niet echt warm.Kan het zijn dat de thermostaat teveel open staat sinds afgelopen zomer, en dat nadien(de auto heeft wat stilgestaan bij de dealer) dit in de wintermaanden niet aan het licht kon komen, maar nu bij continu rijden er ineens uitspringt?Volgens de dealer zou ik de thermostaat wel moeten vervangen, maar de vijftig graden schijnt niet echt schadelijk te zijn voor de motor.Wie geeft raad?

Fabritius

Geplaatst door Fabritius (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 200? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

dost074 (0), 14 jaar geleden

het kan inderdaad niet kwaad voor de motor, maar let wel erop dat als de motor niet aan z'n bedrijfstemperatuur komt dan zal hij iets meer brandstof verbruiken. Aan hand van het verhaaltje is het meest waarschijnlijk gewoon de thermostaat

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 200 of stel zelf een nieuwe vraag.