Mercedes-Benz C-Klasse: traag starten

Bouwjaar: 1999

Het betreft een C180 we hebben de startmotor vervangen,direct daarna klaagde klant over vreemde verschijnselen met starten, ramen die zakken etc. er blijkt bij het starten nauwelijks 9 volt over te blijven gemeten aan startmotor en op accu. Andere accu geprobeerd en startmotor is teruggeweest naar revisiebedrijf,echter alles zonder resultaat.
Wie kan ons helpen ?
Hans

hamalipa

Geplaatst door hamalipa (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

spanbandje (0) PRO, 18 jaar geleden

Controleer de lekstroom tussen de accumin en de massa van de startmotor tijdens het starten, mag niet meer zijn dan 1 volt anders heb je ergens een overgangsweerstand(slechte massa) ook de +30 Meten op overgangsweerstand als die goed,is het stroomverbruik van de startmotor meten hoe zwaarder de motor rondgaat hoe meer stroom hij verbruikt dus een grote spanningsval op Klem30 op de startmotor, als de klemspanning onder een bepaalde waarde zakt hebben sommige computers daar problemen mee en gaan fouten maken.

MB elegance (0), 18 jaar geleden

massastrip bij versnellingsbak controleren

Hans4040 (300) PRO, 18 jaar geleden

Controleer inderdaad alle aansluitingen .
Deze problemen ontstaan niet vanzelf.

hamalipa (0) PRO, 18 jaar geleden

Het was eigenlijk heel simpel, maar niemand was erop gekomen, er stond een originele accu van Mercedes in van 72 AH, echter het onderdelen programma geeft 100Ah aan voor deze auto, accu gewisseld en geen problemen meer. Een ieder weer bedankt voor het meedenken

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.