Mercedes-Benz C-Klasse 2003: Transmissie (Sequentronic) geeft foutprobleem na lange rit.

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 Kompressor

Meestal na een wat langere rit op de snelweg en wanneer er daarna weer (automatisch) geschakeld moet worden in het stadsverkeer, loop ik tegen de foutmelding aan "Transmission Problem Visit Workshop". Als ik geluk heb en de auto rolt nog, dan kan ik in de versnelling waarin de fout is opgetreden doorrijden. Bij stilstand in z'n 3 of hoger kom ik niet meer weg en wordt het duwen. Als ik daarna de auto 5 minuten met rust laat met de sleutel uit het contact, dan kan ik daarna meestal weer starten en rijden. Soms blijft het probleem daarna weg, maar soms ook niet. Kortom heel vervelend als je je auto niet meer vertrouwt. Volgens de garage ligt het aan een regelunit (kosten vervanging € 1.200,=). Heeft iemand een idee wat het probleem kan zijn voordat ik een dure reparatie laat uitvoeren met een garantie tot aan de voordeur ??

M.v.g. Admiral56

Admiral56

Geplaatst door Admiral56 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Royke2409 (0), 11 jaar geleden

Als het mogelijk is naar een andere mercedes dealer gaan en vragen of zij diagnose willen stellen. Als zij met hetzelfde probleem komen ( wat ik wel denk ) dan zou ik de regelunit laten vervangen. We zien vaak dat ''het brein'' ( de regelunit ) van de bak kapot is. vooral als er veel klein veilsel op de toerental sensor zit. Dan kan de toerentalsensor uitgaande as het toerental niet meer zien en slaat de bak in noodloop en / of schakelt niet meer.
ik zou een second opinion aanvragen bij een andere dealer en als die dus met hetzelfde komt weet je in ieder geval dat het dat zeker is.

Admiral56 (0), 11 jaar geleden

Royke2409 bedankt voor je reactie op mijn vraag. Ik ga ook zeker een second opinion vragen (alhoewel ik jouw antwoordt ook al een goede second opinion vindt) bij een Mercedes dealer (het probleem alleen is dat de dichtstbijzijnde dealer voor mij in Alkmaar zit en ik er dus een dag vrij voor zal moeten nemen). Het enige wat bij mij vraagtekens oproept als ik jouw uitleg lees, waarom die sensor dan pas van slag raakt als ik een lange rit maak. Normaal gesproken heeft ie er bij mijn woon-werk verkeer [16 km heen en v.v.] nooit last van ? Kortom het euvel treedt blijkbaar pas op als alles lekker op bedrijfstemperatuur is. ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.