Mercedes-Benz B-klasse 2009: Transmissie storing

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: 266980, Motorinhoud (cc): 2100, Vermogen (kw): 142

Hoi,
ik heb sinds kort een probleem dat tijdens het rijden de auto ineens storing aangeeft Transmissie Werkplaats opzoeken. Dan valt al het vermogen weg en gaat ie volgens mij in Nooddrive, ofzoiets. Als ik de auto uitzet en herstart is het probleem weg. Gisteren viel hij ineens ook weg zonder storing aan te geven en kon ik alleen in de 1ste versnelling handmatig rijden, na herstart was het probleem weer weg. Ik hoor geen vreemde geluiden ofzo. Ik begrijp dat uitlezen van het probleem alleen mogelijk is als hij ook storing aangeeft, klopt dit?? Dus dat betekend dat ik in de Nooddrive gelijk na de garage moet en niet moet herstarten Of zou bij het uitlezen van de bak altijd de foutcode aanwezig zijn.

Mijn vermoedde is dat er iets is met de sensoren of computer, enig idee wat daar een kostenplaatje van is? Onlangs startmotor defect gehad en was ook aardig kostenplaatje.

ik hoor graag of iemand hier mee bekend is. Dank u

olaf76

Geplaatst door olaf76 , lid sinds 2 weken geleden

2 Reacties

oldford PRO, 2 weken geleden

Meestal worden foutcodes nog een aantal ritten (motorstarts) bewaard. Dat betekent dat je als je de motor herstart om de noodloop weg te krijgen de foutcode er nog steeds is en je normaal naar de garage kunt rijden. Soms heb je pech en moet er worden uitgelezen met de lamp aan. In dat geval moet je dus in noodloop naar de dictsbijzijnde garage die kan uitlezen. Daar aangekomen moet je dan de motor laten lopen, totdat er is uitgelezen.

PeterK011, 2 weken geleden

Elke B-klasse automaat heeft vroeg of laat dit probleem : oplossing zal meer dan €2500.- kosten bij de dealer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz B-klasse of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.