Mercedes-Benz 0: Trekhaak opbouwen Mercedes-Benz B190 2009

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Benzine

Hallo,

Ik moet een trekhaak opbouwen bij een Mercedes-Benz B190 uit 2009. De trekhaak zelf moet we lukken, ik vroeg me alleen af of de kabelboom een kwestie van stekkers klikken is of moeten hiervoor regeleenheden aangepast/vervangen worden, en/of geprogrammeerd? De dealer vroeg €1500,- voor het monteren van de trekhaak, terwijl de trekhaak online nog geen 300,- kost. Ik vraag me dus af waar de overige 1200,- voor nodig is???

Vriendelijke groet,

Jim

Jeck

Geplaatst door Jeck (0) PRO , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

fordmannetje (0) PRO, 9 jaar geleden

een trekhaak bij mercedes kost geen 300 euro
bedrading alleen kost rond de 300 euro
arbeidsloon plus bedrading monteren en inleren
dan kom je bij mercedes al snel aan de 1500 euro

Jeck (0) PRO, 9 jaar geleden

Dank voor het meedenken, en de info. Uhm je hebt het over inleren? Dit betekent dan dat er iets geprogrammeerd moet worden?

Het gaat mij erom, kan ik zelf die kabelboom erin leggen of moet er echt een ecu geprogrammeerd worden waardoor ik dus alsnog naar een dealer moet?

GercoXXL (0), 9 jaar geleden

Als je auto af-fabriek al is voorbereid, zo het kunnen zijn dat er alleen een module + kabelset nodig is. Heb je parkeersensoren, dan moet die module geprogrammeerd worden. Ook wordt je wagenkaart bij MB aangepast en ingeleerd op de auto, dat je die trekhaak eronder hebt zitten. Kortom het gaat bij MB allemaal niet zo eenvoudig. Ik spreek uit ervaring......

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 0 of stel zelf een nieuwe vraag.