Mercedes-Benz C-Klasse: Trillen bij 2700 toeren

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: CDI

Na vervangen van de cylinderkop, merk ik dat de motor in derde en vierde versnelling trilt bij 2700 toeren, ongeacht de snelheid waarmee gereden wordt.
De trilling is vooral merkbaar wanneer de motor moet trekken ( acceleratie ) en verdwijnt dan ook weer bij 3000 toeren. Bij deceleratie is trilling ook weg.
De motor start goed en loopt ook mooi rond. Onbelast is geen trilling waarneembaar bij hetzelfde toerental.
Probleem ligt niet aan de banden, de winterbanden zijn vervangen door de zomerbanden en er is niks veranderd.

dan456

Geplaatst door dan456 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

cor van jaarsveld (0) PRO, 10 jaar geleden

klinkt niet goed, ik wordt er in ieder geval niet vrolijk van. Waarom is de kop vervangen?? Was er toen schade te ontdekken aan een zuiger???. ik vermoed dat bv een drijfstrang is beschadigd of de zuiger zelf.

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 10 jaar geleden

Dat gaat wel meteen heel erg ver.
Misschien eens langs een specialist? Injectors in orde? Zit hier een dubbel-massavliegwiel in? Was het probleem van te voren ook al aanwezig?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.