Mercedes-Benz Vito: Trillende auto bij verschillende snelheden

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: cdi

Hallo Allemaal

Ik heb een vito 112cdi automaat (w638).
Bij verschillende snelheden trilt de gehele auto (60/80 km/h, +/- 2000 omw/min).
Ben bij een garage geweest en daar kon men geen duidelijke oorzaak aanwijzen.
Aandrijfassen vervangen , geen verbetering.
Tijdens het vervangen van de linker aandrijfas viel het mij wel op dat er behoorlijk veel speling op het lager de uitgaande as/flens van de versnellingsbak zat.
Dit was ongeveer 4 a 5 milimeter.
Mijn vraag is dus of het trillen hier weg kan komen .
Zoniet, graag suggesties.
Bij voorbaat dank!!!

vito w638

Geplaatst door vito w638 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Vito? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

donald2349 (0), 13 jaar geleden

Misschien moet je het zoeken in de automaat. Ik heb een MB 270 cdi automaat en die had ook een dergelijk probleem. Het vernieuwen van de automaatvloeistof heeft iets geholpen maar uiteindelijk moest de koppelomvormer vervangen worden. Daar zat een onbalans in door slijtage van het lockup systeem. Daarna is het probleem bij mij verdwenen en de auto rijdt weer zonder trillingen of irritante resonanties.

(Probeer maar eens of de trilling direct verdwijnt zodra je de automaat snel in de N-positie zet zodra het probleem zich voor doet).

Ik hoop dat je er iets aan hebt...

Succes!

vito w638 (0), 13 jaar geleden

Hallo Donald
Bedankt voor je reactie.
Het trillen is in ieder geval afhankelijk van de belasting.
Bij zware belasting is het erger en als ik mijn voet van het gas haal is het trillen eigenlijk ook direct weg.
Mocht de versnellingsbak/koppelomvormer defect zijn , kun je me dan vertellen of bij demontage van de bak , de motor ook verwijderd moet worden?
Met vr. gr.,
Martin

donald2349 (0), 13 jaar geleden

Hallo Martin, ik heb zelf nog nooit aan een Vito gesleuteld maar bij mijn ML hebben we alleen de automaat er onder uit gehaald en daarna de koppelomvormer gewisseld. De motor bleef gewoon zitten. Vergeet niet tegelijk een nieuw filter + vloeistof te laten monteren.
misschien moete je het hier een proberen : http://www.koppelomvormer.nl/

Sterkte...

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 13 jaar geleden

Bij een Vito CDI kan de motor blijven zitten. Bij hetzelfde model, maar met de oudere type diesels moet de motor er wel uit. In Eck en Wiel zit ook een goed revisiebedrijf A&R -> http://www.aenr.nl/

Robin1809 (0), 13 jaar geleden

Hoi,

Zelf heb ik kort geleden dit probleem ook gehad. Naar koppeling specialist in Rijswijk gereden en die zei duidelijk de koppelomvormer. Deze heb ik vervangen en het probleem is over. Motor kan blijven zitten, alleen moet het gehele subframe eronder vandaan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Vito of stel zelf een nieuwe vraag.