Mercedes-Benz 240: Trilling gaspedaal

Bouwjaar: 1982, Brandstof: Diesel, Motorcode: om616

Wanneer ik de motor wat toeren laat draaien, ervaar ik een hinderlijke trilling in het gaspedaal. Daarbij maakt het niet uit of de auto stilstaat of rijdt. Zelfs bij een snelheid van 80 km/u in 4de, de motor draait dan +- 2500 tpm, voel ik het gaspedaal onder mijn rechtervoet trillen.

De auto heeft daarnet op de brug gestaan. Alle onderdelen, ophangpunten van de cardanas zijn in orde. Motorsteunen, versnellingsbaksteun, alle rubbertjes die het draaiende gedeelte van de auto ondersteunen zijn prima. Dat is allemaal mooi onderhouden. Aan de wiellagers kan het niet liggen want zelfs als de auto stilstaat en ik jaag hem even in de toeren voel ik het ook.

Zit er niet ergens een dempertje in het kabelmechanisme van het pedaal naar de motor dat vervangen moet worden? Of moet het mechanisme eens goed gesmeerd worden?

Ducpetiaux

Geplaatst door Ducpetiaux (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 240? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

arie549 (0) PRO, 17 jaar geleden

gaskabel die ergens lekker tegen aan ligt te trillen? je zal de eerste niet zijn met deze kwaal.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 240 of stel zelf een nieuwe vraag.