Mercedes-Benz S-Klasse: trillingen

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel, Motorcode: 350 td

Bij 80km begint het stuur, auto te trillen. Dit trillen gebeurt niet iedere keer.
remklauwen,zuigers,rubbers,stabilistatiestangen alles nagekeken ook de banden en velgen,maar het probleem blijft bestaan. weet het echt niet meer.
Het rare is de ene keer doet hij het wel de andere keer niet. Wie weet raad?

ro64

Geplaatst door ro64 (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz S-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

mart-vervoort (0) PRO, 16 jaar geleden

kyk eens naar de stuurdemper en naarspeling op de pitmanarm.succes martin

ro64 (0) PRO, 16 jaar geleden

oke bedankt,deze onderdelen hebben we toevallig besteld vandaag. ik hoop dat dit het is.

casper44 (0) PRO, 16 jaar geleden

Kijk ook eens naar de vooras rubbers.

ferryg (0), 16 jaar geleden

Ik heb een S500 uit oktober 1993 en heb deze symptomen ook, maar dan bij 90-100 km.... Bij mij is zo'n beetje alles veranderd, maar ben er nooit vanaf gekomen.
Ik heb zelfs de aandrijfas laten balanceren in het hoge noorden.
Mocht jij de oplossing hebben, dan hoor ik dit graag van je.

Juul Janssen (0), 15 jaar geleden

Dit is een probleem dat voorkomt door stilstaan en vertrekken op koude banden. Door het gewicht en de volstrekt vernieuwde karakteristieken van deze wagen is er hiervoor een speciale bandenmaat ontwikkeld. Er zitten ook brede polyester versteveging "bandages" in de zijflanken. In een warme bereden band staan ze strak. Bij een koude band kan de "deuk" frommel/plooi hiervan enige tijd parten spelen.
De ene band heeft het wat meer dan de andere. MB koos voorhet ongemak eerder dan iets aan stevigheid kwaliteit in te boeten en een band met minder confort problemen te homologeren
Ikzelf heb destijds meegewerkt aan de ontwikkeling voor een bandenfabikant. Honderden MB technici hebben hier wereldwijd al uren naar gezocht.

mariovlanen (0) PRO, 15 jaar geleden

ik heb een s 600 van 1994 en deze trilt voornamelijk bij het remmen boven 80 km ik heb de schijven af laten draaien en de klauwen gereviseerd gewen resultaat. de stuurdemper doet niks en de achterste draagarmrubbers vindt ik erg slap ben van plan de demper te vervangen en daarna eventueel de rubbers

Juul Janssen (0), 15 jaar geleden

Dit is dus niet het boven beschreven probleem van koude banden met plooien.
Je hebt een juiste beslissing genomen voor die schijven. Maar 't zou kunnen dat ze niet 100% zijn gevlakt.
Nieuwe schijven paralelmarkt kosten evenveel. Ik heb daar nooit geen problemen mee gehad.
Let wel dat er ook een menigte aan rubbers (silent blocks) die je zal moeten vervangen om met MB plezier te rijden en remmen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz S-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.