Mercedes-Benz 250TD W124T: uitlaat 250D / 250TD

Bouwjaar: 1992

De einddemper van mijn benz is verrot en heb nu een nieuwe demper gekocht, nu wilde ik deze monteren maar blijkt dat de buis van de nieuwe demper veel dikker is dan van de oude. Gevolg, het zaakie past niet. Bij de aanschaf van de nieuwe demper meende ik in de boeken al te zien dat er inplaats van een TD uitlaatsysteem er 1tje van een gewoon D uitvoering onderzat.
Volgens de mensen van bosal is dat niet goed omdat je met drukverschillen zit tussen de gewone D en TD uitvoering.

Weet iemand of het echt een probleem is of kan ik mijn te grote demper gewoon gaan ruilen voor een D uitvoering en moet ik er verder maar niet meer over nadenken dat er eigenlijk een verkeerd systeem onder zit.

Marss

Geplaatst door Marss (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 250? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

arnold690 (0) PRO, 19 jaar geleden

Je hebt een combi..en die is niet geleverd met de 250 Turbomotor,dus je hebt een demper van een 300..ruilen dus voor de goeie!

Marss (0), 19 jaar geleden

geen TD uitvoering? Kenteken geeft duidelijk aan dat het om een TD uitvoering gaat, achter TD staat ook nog een i weet niet waar dat voor staat. Mag er toch van uitgaan dat de aanduiding 250 TD op het kenteken ook daadwerkelijk betekent dat ik een TD motor heb.

arnold690 (0) PRO, 19 jaar geleden

Nee...TD staat voor Touring Diesel!! De turbo heet TDT..De i betekent dat het een ex grijs kentekenauto is,klopt dat?

Marss (0), 19 jaar geleden

Hahaha, nou daar ben ik dan mooi ingetuind. Kende TD altijd als TurboD. Maar goed dan gaan we de uitlaat snel ruilen.
Wat die i betreft, ik heb hem gekocht als auto op grijs kenteken en zo is ie ook nog steeds uitgevoerd. Ook de belastingdienst berekend me nog steeds het grijskenteken tarief. Maar als jij zo vraagt of het een ex grijs kenteken is begin ik me nu af te vragen of ik niet belazerd ben en straks alsnog het volle pond kan gaan betalen, maar misschien weet jij dat.

Marss (0), 19 jaar geleden

Oh, in elk geval bedankt voor je uitleg.

arnold690 (0) PRO, 19 jaar geleden

Als je een verhoogd dak hebt is t goed anders kun je,nogmaals kun je een naheffing krijgen maar wie niet waagt die niet wint..

Marss (0), 19 jaar geleden

Dan heb ik geluk, er zit een verhoogd dak op. pffff.
Bedankt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 250 of stel zelf een nieuwe vraag.