Mercedes-Benz V-Klasse: V220 luchtvering defect

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 220

Beste lezer,

Op het dashboard brande plotseling het lampje van de luchtvering constant en hoorde ik de pomp niet meer. Hij maakte de laatste week al wat ratelendere geluiden, dus mijn vermoeden is het pompgedeelte. Vervolgens was de accu dus ook leeg toen ik de auto 1 dag stil had laten staan, omdat de pompmotor wellicht blijft proberen? Kan ik alleen het pompdeel vervangen en kan ik zelf de boel eronderuit schroeven en nieuw deel ertussen of moet er bijvoorbeeld ook iets opgepompt worden, afgesloten etc.

Alvast bedankt!

Met vriendelijke groeten,

Pepijn

pschi1

Geplaatst door pschi1 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz V-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 13 jaar geleden

Dat je pomp niet hoort lopen, betekent niet per definitie dat deze ook kapot is. Zodra er een actuele storing in het ENR wordt geregistreerd, wordt het systeem geblokkeerd. Er kan dus iets anders aan de hand zijn. Er zijn meerdere onderdelen die regelmatig voor problemen zorgen.
Om er achter te komen wat bij jouw auto het probleem is, moet de auto worden uitgelezen. Dat is dus het punt waar je moet beginnen. Je kan in de tussentijd proberen om het systeem te resetten door de schakelaar op het dashboard een aantal seconden ingedrukt te houden met ingeschakeld contact.

pschi1 (0), 13 jaar geleden

Hoi Jarno, dank voor je reactie, ik heb de zekering er nu uit getrokken, dat hij de spanning niet meer blijft opnemen en ga de boel er wel afhalen. Resetten lukt niet.

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 13 jaar geleden

Wat ga je er af halen dan? Beter is om eerst uit te lezen, dan weet je wat het probleem veroorzaakt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz V-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.